Megmérgezhették a Pussy Riot aktivistáját, aki pályára rohant a vébédöntőn

2018 szeptember 12., szerda 21:43
95

Pjotr Verzilov válságos állapotban van, jelenleg is egy moszkvai kórházának toxikológiai osztályán vizsgálják, miután hozzátartozói szerint a férfit megmérgezhették 

- a Meduza orosz híroldalra hivatkozva a Telegraph helyi tudósítója írt erről a Twitteren szerda este: 

A Putyin-ellenes performanszaival világhírűvé lett Pussy Riot aktivistája onnan ismert, hogy egyike volt azoknak, akik július 18-án egyenruhában pályára rohantak és megzavarták a moszkvai Luzsnyikiban a Franciaország-Horvátország világbajnoki döntőt. 

Verzilovot, aki az egyetlen férfi, aki részt vett az akcióban, azóta folyamatosan kóstolgatták a hatóságok. 

A világbajnoki incidens után az akcióban részt vevő többi aktivistával, Veronika Nikulsinával, Olga Kuracsevával és Olga Paktusovával együtt 15 nap elzárásra ítélték. Ezek után szabadon engedték őket, de nem sokkal később indoklás nélkül ismét őrizetbe vettek közülük többeket is. Verzilovot akkor a Luznyiki melletti egyik rendőrörsön tartották fogva. 

Az aktivistákat a döntőn történtek miatt három évre kitiltották minden sporteseményről is. A Pussy Riot akkor, az eset után azt közölte, hogy Putyin ellen tüntettek, és azt követelték, engedéjék szabadon a politikai foglyokat és hagyjanak fel a békés tüntetők letartóztatásával. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt