Megmérgezhették a Pussy Riot aktivistáját, aki pályára rohant a vébédöntőn

Pjotr Verzilov válságos állapotban van, jelenleg is egy moszkvai kórházának toxikológiai osztályán vizsgálják, miután hozzátartozói szerint a férfit megmérgezhették 

- a Meduza orosz híroldalra hivatkozva a Telegraph helyi tudósítója írt erről a Twitteren szerda este: 

A Putyin-ellenes performanszaival világhírűvé lett Pussy Riot aktivistája onnan ismert, hogy egyike volt azoknak, akik július 18-án egyenruhában pályára rohantak és megzavarták a moszkvai Luzsnyikiban a Franciaország-Horvátország világbajnoki döntőt. 

Verzilovot, aki az egyetlen férfi, aki részt vett az akcióban, azóta folyamatosan kóstolgatták a hatóságok. 

A világbajnoki incidens után az akcióban részt vevő többi aktivistával, Veronika Nikulsinával, Olga Kuracsevával és Olga Paktusovával együtt 15 nap elzárásra ítélték. Ezek után szabadon engedték őket, de nem sokkal később indoklás nélkül ismét őrizetbe vettek közülük többeket is. Verzilovot akkor a Luznyiki melletti egyik rendőrörsön tartották fogva. 

Az aktivistákat a döntőn történtek miatt három évre kitiltották minden sporteseményről is. A Pussy Riot akkor, az eset után azt közölte, hogy Putyin ellen tüntettek, és azt követelték, engedéjék szabadon a politikai foglyokat és hagyjanak fel a békés tüntetők letartóztatásával. 

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.