Váratlan fordulat Macedóniában, az ellenzék nem bojkottálja a népszavazást az ország nevéről

A várakozásokkal szemben nem szólított bojkottra az ország új nevéről szóló szeptember 30-i népszavazáson a legnagyobb macedón ellenzéki párt, az Oroszországgal szövetséges VMRO-DPMNE. A párt elnöke, Hrisztijan Mickoszki bojkott helyett lelkiismereti szavazásra szólította híveit. "Mindenki olyan döntést hoz, amit a családja és az országa számára a legjobbnak ítél. Macedónia a mindenünk. Nem a pártok fognak dönteni. A nép fog dönteni erről a nemzeti kérdésről, és mi mind ennek vetjük alá magunkat" - mondta.

Macedónia és Görögország júniusban jutott egyezségre a Macedónia függetlensége óta tartó vitájukban az ország elnevezéséről. Macedóniát eszerint a jövőben Észak-Macedóniának hívhatják, és így már Görögország is elismeri majd őket, amivel megnyílik az út Macedónia NATO-tagsága, és megnyílhat EU-tagsága előtt is. Oroszország az előbbit feltétlenül meg akarta akadályozni, amiben egyszerű eszköz lett volna, ha a szeptember 30-i népszavazás sikertelensége miatt elmarad a névváltoztatás.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.