A brit kormány szerint hazug és sértő a Szkripal-mérgezés két gyanúsítottjának tévényilatkozata

2018 szeptember 13., csütörtök 16:39
107

Hazugnak és sértőnek nevezte a brit kormány a Szkripal-ügy két gyanúsítottjának televíziós nyilatkozatát, amiben a két orosz állampolgár turistának és üzletembernek mondta magát. Theresa May brit miniszterelnök szóvivője azt mondta:

„Az orosz állam által szponzorált TV-csatornának adott interjúban elhangzott hazugságok és káprázatos állítások sértik a közvélemény intelligenciáját.”

Balról jobbra: Ruszlan Bosirov és Alekszandr Petrov Fotó: Szputnyik/RT

Ruszlan Bosirov és Alekszandr Petrov a külföldre sugárzó RT orosz állami televízióban mondta azt, hogy a brit hatóságok feltételezésével szemben ez a valódi nevük, és tagadták, hogy közük lenne az orosz katonai hírszerzéshez (GU). A két orosz március 2-án érkezett Angliába, 3-án és 4-én ugrottak ki Salisbury-be, aztán rögtön el is hagyták az országot. Állításuk szerint többször voltak Európában, és táplálkozási kiegészítők kereskedelmével foglalkoznak.

A Scotland Yard és az angol-walesi ügyészség Bosirovot és Petrovot gyanúsítja Szergej Szkripal egykori orosz-brit kettős hírszerzőügynök és lánya, Julija Szkripal tavaszi angliai megmérgezésével. A rendőrség és a vádhatóság szerint a két orosz férfi a GU aktív ügynöke, és álnevekre kiállított útlevelekkel utaztak márciusban, Szkripalék megmérgezése előtt két nappal Moszkvából Nagy-Britanniába. (BCC/MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt