Letartóztatták a férfit, aki meglőtt egy vállalkozót Vas megyében

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

A Vas Megyei Főügyészség indítványára a bíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit a rendőrség azzal gyanúsít, hogy hétfőn egy Vas megyei erdőben többször rálőtt ismerősére, akinek életveszélyes sérüléseket okozott – közölte az MTI-vel Székely Tamás megyei főügyészhelyettes.

A megalapozott gyanú szerint a férfi az interneten vásárolt egy hangtompítós kispuskát és 9 darab lőszert, majd később hozzá való távcsövet is beszerzett.

A gyanúsított vasárnap álnéven bemutatkozva hívta fel a sértettet, azzal, hogy agancsot tudna eladni neki. Megbeszélték, hogy másnap hol találkoznak, de amikor a gyanúsított a megbeszélt helyre ért, látta, hogy ott már parkol egy másik autó, ezért telefonon másik helyszínre irányította a sértettet. A kezében a fegyverrel egy bokor mögé rejtőzött, és amikor a sértett kiszállt az autójából, azonnal rálőtt.

A főügyészhelyettes szerint már az első lövés is eltalálta a sértettet, de a gyanúsított még kétszer a menekülő férfira lőtt, később pedig négy lövést adott le az autóra is, amiben a sértett felesége is ott ült, akit szerencsére nem találtak el a lövedékek.

A gyanúsítottat már a bűncselekmény napján elfogta és őrizetbe vette a rendőrség. Székely Tamás közölte: a Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója egy hónap időtartamra rendelte el a gyanúsított letartóztatását. (MTI)