Nagyon kellemetlen videó került ki a Google vezetőiről, ahogy Trump megválasztása után a dolgozókkal beszélnek

2018 szeptember 13., csütörtök 8:12
191

Az amerikai új-jobboldali portál, a Breitbart tett közzé egy hosszú videót, ami a Google egyik belső céges rendezvényén készült, közvetlenül Trump elnök megválasztása után.

A videón a cég különböző vezetői értékelik a friss amerikai választásai eredményeket, és láthatóan mindannyian le vannak sújtva Trump győzelme miatt. A videó legkellemetlenebb pillanatai azok, amin a Google vezetők a Trump szavazók motivációit boncolgatják, és néha gyűlölködő szélsőségesként utalnak rájuk, vagy legalább is egy részükre.

Nyilván Trump, illetve bármilyen politikai erő támogatói között lehetnek szélsőségesek, ez nem olyan drámai állítás, az, hogy a Google vezetői nem őt támogatták, szintén nem borzasztó nagy meglepetés. Közben a videó mégis komoly problémákat okozhat a cégnek.

Egyrészt Trump és az amerikai jobboldal egyfolytában arról beszél, hogy a nagy techcégek ellenük vannak, (ilyesmit hallani a Facebookal összefüggésben a Fidesz környékéről is), és például a Google szándékosan úgy befolyásolja a keresési eredményeket, hogy ott a konzervatívoknak kedves témák, hírek háttéreb kerüljenek. A videón semmi ehhez hasonló sem hangzik el, de a felvétel hangulata egyértelműen az, hogy ezek az emberek nem szeretik Trumpot, és azt a politikát, amit képvisel, ez pedig nagyon megnehezíti majd eloszlatni a vádakat, hogy a termékeikben is van valamiféle politikai előítélet.

Ez egyébként a kisebbik baj, mármint ha az ez egyetlen "bizonyíték" a Google elfogultságára, akkor valószínűleg nincs probléma a termékeikkel.

Súlyosabb viszont, ahogy a videó visszaadja a Google-n belül uralkodó politikai hangulatot. Fel sem merült a megbeszélésen, hogy bármilyen más politikai álláspont elfogadható volna, mint az, amit a cég vezetői képviselnek, ami azért egy Google méretű cégnél legalább is problematikus.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt