Répássy Róbert ügyvédi irodája havi 787 ezer forintért dolgozik a Miniszterelnökségnek

POLITIKA
2018 szeptember 13., 14:53
comments 107

Répássy Róbert volt fideszes parlamenti képviselő ügyvédi irodája augusztus 1. óta fix szerződéssel, havi 787 ezer forintért jogászkodik a Miniszterelnökségnek – írta meg az Átlátszó.

Répássy Róbert 2014-ben
photo_camera Répássy Róbert 2014-ben

A lap szerint a 10 hónapos megbízás alatt összesen 7 millió 875 ezer forintot fizet a tárca Répássynak az alábbi feladatokért: eseti megbízás alapján jogi képviselet, háttértámogatás jogi anyagok elkészítéséhez, jogi állásfoglalás írásban vagy szóban, jogszabályok véleményezése, igény szerint, de legalább havonta kétszer szóbeli konzultáció során jogi tanácsadás.

Répássy ügyvédi irodája korábban 3-3 millió forintért segített az államnak a volt Malév-székház és az Andrássy út 70. adásvételénél. A Miniszterelnökség július 11-én kelt szerződésben bízta meg az irodát egyes jogi feladatokkal, épp aznap, amikor az állam már tulajdonjogot is szerzett az ingatlanon. (Átlátszó)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.