Sosem fogyott még annyi álhús és áltej, mint ma

gasztronómia
2018 szeptember 13., 04:32
comments 275

Őrületes tempóban terjednek a növényi alapú hús- és tejtermékek, pontosabb helyettesítők az Egyesült Államokban, ma már éves szinten 3.7 milliárd dolláros (1035 milliárd forintos) forgalma van az ilyen ételeknek. A növényi alapú húshelyettesítők forgalma csak idén augusztusig 23 százalékkal emelkedett. A nem tejtermék alapú joghurtok, sajtok és jégkrémek piacán 40+ százalékos volt a növekedés. A "hagyományos" élelmiszer kiskereskedelemben közben átlagosan 2 százalékos volt a növekedés, persze az egy sokszorta nagyobb piac, csak vörös és fehér húsok piaca évi 49 milliárd dolláros (13700 milliárd forintos) forgalmat bonyolít. (Bloomberg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.