Egy terhes nő patkányt talált a levesében egy kínai étteremben, erre a személyzet felajánlotta neki, hogy kifizetik az abortuszát, ha gondolja

Mr. Ma és a felesége még múlt hét csütörtökön elmentek vacsorázni egy ismert kínai étteremlánc levesezőjébe Kelet-Kína egyik tartományában. Mrs. Ma rendelt is egy levest, elkezdte kanalazni,

egészen addig amíg ki nem halászott belőle egy patkánytetemet.

Nem vicc, a levesben egy egész patkány volt, a pár videót is készített róla:

Az esetről Mr. Ma számolt be a helyi médiának. A férfi azt állította, hogy miután jelezték a személyzetnek, hogy patkányt találtak a levesben, az étterem felajánlott nekik 5000 jüan kompenzációt,

Továbbá Mr. Ma szerint közölték a feleségével, ha úgy gondolja, veszélyben van a babája egészsége, menjen el abortuszra, ők majd állják a költségeket.

A kínai pár azonban azt mondta, ők inkább kórházba mennek, hogy megvizsgálják az asszonyt. Később Mr. Ma több helyi újságnak és nyilatkozott, sőt, az általuk készített felvételek felkerültek a netre is.

Az étteremlánc, a Xiabuxiabu kezdetben még azt kommunikálta, kizárt, hogy a higiéniahiány miatt került a patkány a levesbe, később azonban már azt írták, hogy a kérdéses éttermet bezárták, és teljeskörű vizsgálatot indítottak.

Az eset hatására a cég részvényeinek az árfolyama meredeken zuhanni kezdett, végül 12 százalékot esett, ez közel 190 millió dollárnak felelt meg.

A helyi hatóságok szintén közölték, hogy vizsgálatot indítanak.

A Xiabuxiabu Kína egyik legnépszerűbb étteremlánca, több mint 750 étterme van szerte az országban. Már korábban is érte olyan kritika, hogy az ételeket patkányoktól fertőzött konyhákban készítik. (BBC, Guardian)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.