Egy walesi vasúttársaság felhagy azzal a szokásával, hogy a megtalált pénztárcákban lévő pénz egy részét megtartja

külföld
2018 szeptember 14., 17:54
comments 89

Az Arriva Trains Wales nevű vasúttársaság gyakorlata ellen azután indult online felháborodási hullám, miután egy utas megírta, hogy az elhagyott, majd megtalált pénztárcájában lévő pénz 10 százalékára igényt tartott a cég. 

A tiltakozások hatására a vállalat jelezte, hogy azonnali hatállyal módosítottak a szabályzatukon. 

Az utas Adam Howells volt, és arról posztolt, hogy a vállalat 2 fontot kért el tőle azért, hogy kiadják a tárcát, és ezen felül tartották meg a benne lévő pénz 10 százalékát. A férfinak az is gyanús, hogy valóban jótékony célra fordították volna-e a tárcában lévő pénzt, ha nem jelentkezik: az Arriva Trains ugyanis ezt állítja, de közben egy sima jegypénztárból kapta vissza a pénzét. 

Az Arriva Trains első reakcióként megvédte a lépést, mint mondták, sok erőforrást igényel a talált tárgyak menedzselése, és a befolyó pénzből a talált tárgyak irodáját tartják fenn. Mint kiderült, külön díjszabásuk is van az egyes tárgyak visszaadására: elveszített laptopot 25 fontért, telefont pedig 10 fontért adnak vissza. 

A tárcák esetében pedig eddig az volt a szokás, hogy a tárcában lévő összeg 10 százalékát, de minimum 2, maximum 10 fontot tesznek el. Ennek lett most vége a felháborodás hatására. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.