Rekordösszegért árvereznek el egy képet, amely egy medencét és két alakot ábrázol

MŰVÉSZET
2018 szeptember 14., 06:58
comments 80

Novemberben elárverezik New Yorkban a brit művész, David Hockney egy képét. A BBC szerint ez azért különleges alkalom, mert a kép közel 80 millió dollárt ér, azaz 22 milliárd forintot, ennyit pedig még soha senki nem fizetett egy még életben lévő festő munkájáért.

Hockney jelenleg 81 éves, és erről a képről van szó:

photo_camera Portrait of an Artist (Pool with Two Figures) Fotó: TIMOTHY A. CLARY/AFP

“A modern éra egyik mesterműve” - írta róla az aukciós ház. A kép különlegessége, hogy az egész két teljesen különböző fotóból indult ki, amelyek a művész stúdiójában feküdtek a padlón. A kép 1972-ben készült el, és ezt tartják Hockney legjobb képének. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.