Szél Bernadett és Fekete-Győr András is az Egyesült Államokban képzi magát tovább

utazás
2018 szeptember 14., 02:28
comments 169

Szél Bernadett és Fekete-Győr András is az amerikai kormány ösztöndíjával utazik az Egyesült Államokba ősszel, tudta meg az Index

Fekete-Győr András
photo_camera Fekete-Győr András Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

A Momentum elnöke szeptember 17-től október 5-ig lesz az Egyesült Államokban az amerikai külügyminisztérium által támogatott International Visitors Leadership program ösztöndíjasaként. Az ösztöndíjról a lapnak azt mondta: „Londontól Kijevig és Berlintől Rómáig egy olyan fiatal európai csapat tagjaként utazom az Egyesült Államokba, mely nemzedéknek feladata lesz egy nagy, erős és összetartó Európa felépítése.” Washingtonban a politikai trendekről, Iowában és Ohióban a felsőoktatási kérdésekről, Texasban pedig a menekültek és bevándorlók kezeléséről hallgatnak előadásokat, és találkoznak az érintettekkel.

photo_camera Fotó: botost/444.hu

Az LMP nemrég lemondott társelnöke-frakcióvezetője október 7-26. között lesz az Egyesült Államokban szintén az International Visitors Leadership program ösztöndíjasaként. Washingtonban a női konfliktuskezelésről, Dallasban a szexuális zaklatás és a családon belüli erőszak kezelésének kérdéseiről hallgathat előadásokat, és találkozhat az ENSZ nőjogi szervezetének (UN Women) illetékeseivel és az ENSZ nemek társadalmi esélyegyenlőségével foglalkozó különleges tanácsadójával. SZél Bernadett a lapnak azt mondta: „Azt remélem, a hazai politikusi munkámat is gazdagítani tudom az Egyesült Államokban szerzett tapasztalataimmal, ez kiemelt jelentőségű egy olyan időszakban, amikor a kormányzat minden nemi esélyegyenlőséghez kapcsolatos törekvést démonizál.”

Orbán hosszabb időre utazott ki

A lap emlékeztet, hogy nem ők az elsők a magyar politikusok közül, akik ösztöndíjjal utaznak az Egyesült Államokba.: korábban Antall József, illetve Horn Gyula is utazott ezzel az ösztöndíjjal. De 1992-ben Orbán Viktor is ösztöndíjjal utazott ki két hónapra, hogy amerikai külpolitikát tanuljon, és politikusokkal találkozzon.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.