Szél Bernadett és Fekete-Győr András is az Egyesült Államokban képzi magát tovább

Több 444 videó?
Szeretném

Szél Bernadett és Fekete-Győr András is az amerikai kormány ösztöndíjával utazik az Egyesült Államokba ősszel, tudta meg az Index

Fekete-Győr AndrásFotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

A Momentum elnöke szeptember 17-től október 5-ig lesz az Egyesült Államokban az amerikai külügyminisztérium által támogatott International Visitors Leadership program ösztöndíjasaként. Az ösztöndíjról a lapnak azt mondta: „Londontól Kijevig és Berlintől Rómáig egy olyan fiatal európai csapat tagjaként utazom az Egyesült Államokba, mely nemzedéknek feladata lesz egy nagy, erős és összetartó Európa felépítése.” Washingtonban a politikai trendekről, Iowában és Ohióban a felsőoktatási kérdésekről, Texasban pedig a menekültek és bevándorlók kezeléséről hallgatnak előadásokat, és találkoznak az érintettekkel.

Fotó: botost/444.hu

Az LMP nemrég lemondott társelnöke-frakcióvezetője október 7-26. között lesz az Egyesült Államokban szintén az International Visitors Leadership program ösztöndíjasaként. Washingtonban a női konfliktuskezelésről, Dallasban a szexuális zaklatás és a családon belüli erőszak kezelésének kérdéseiről hallgathat előadásokat, és találkozhat az ENSZ nőjogi szervezetének (UN Women) illetékeseivel és az ENSZ nemek társadalmi esélyegyenlőségével foglalkozó különleges tanácsadójával. SZél Bernadett a lapnak azt mondta: „Azt remélem, a hazai politikusi munkámat is gazdagítani tudom az Egyesült Államokban szerzett tapasztalataimmal, ez kiemelt jelentőségű egy olyan időszakban, amikor a kormányzat minden nemi esélyegyenlőséghez kapcsolatos törekvést démonizál.”

Orbán hosszabb időre utazott ki

A lap emlékeztet, hogy nem ők az elsők a magyar politikusok közül, akik ösztöndíjjal utaznak az Egyesült Államokba.: korábban Antall József, illetve Horn Gyula is utazott ezzel az ösztöndíjjal. De 1992-ben Orbán Viktor is ösztöndíjjal utazott ki két hónapra, hogy amerikai külpolitikát tanuljon, és politikusokkal találkozzon.