Szél Bernadett és Fekete-Győr András is az Egyesült Államokban képzi magát tovább

Szél Bernadett és Fekete-Győr András is az amerikai kormány ösztöndíjával utazik az Egyesült Államokba ősszel, tudta meg az Index

Fekete-Győr AndrásFotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

A Momentum elnöke szeptember 17-től október 5-ig lesz az Egyesült Államokban az amerikai külügyminisztérium által támogatott International Visitors Leadership program ösztöndíjasaként. Az ösztöndíjról a lapnak azt mondta: „Londontól Kijevig és Berlintől Rómáig egy olyan fiatal európai csapat tagjaként utazom az Egyesült Államokba, mely nemzedéknek feladata lesz egy nagy, erős és összetartó Európa felépítése.” Washingtonban a politikai trendekről, Iowában és Ohióban a felsőoktatási kérdésekről, Texasban pedig a menekültek és bevándorlók kezeléséről hallgatnak előadásokat, és találkoznak az érintettekkel.

Fotó: botost/444.hu

Az LMP nemrég lemondott társelnöke-frakcióvezetője október 7-26. között lesz az Egyesült Államokban szintén az International Visitors Leadership program ösztöndíjasaként. Washingtonban a női konfliktuskezelésről, Dallasban a szexuális zaklatás és a családon belüli erőszak kezelésének kérdéseiről hallgathat előadásokat, és találkozhat az ENSZ nőjogi szervezetének (UN Women) illetékeseivel és az ENSZ nemek társadalmi esélyegyenlőségével foglalkozó különleges tanácsadójával. SZél Bernadett a lapnak azt mondta: „Azt remélem, a hazai politikusi munkámat is gazdagítani tudom az Egyesült Államokban szerzett tapasztalataimmal, ez kiemelt jelentőségű egy olyan időszakban, amikor a kormányzat minden nemi esélyegyenlőséghez kapcsolatos törekvést démonizál.”

Orbán hosszabb időre utazott ki

A lap emlékeztet, hogy nem ők az elsők a magyar politikusok közül, akik ösztöndíjjal utaznak az Egyesült Államokba.: korábban Antall József, illetve Horn Gyula is utazott ezzel az ösztöndíjjal. De 1992-ben Orbán Viktor is ösztöndíjjal utazott ki két hónapra, hogy amerikai külpolitikát tanuljon, és politikusokkal találkozzon.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.