„Állj ki velem, laposra verlek!” - üzente Navalnijnak az orosz nemzeti gárda vezére, Putyin volt testőre

külföld
2018 szeptember 16., 19:33
comments 152

Az orosz nemzeti gárdát vezető Viktor Zolotovnak nem tetszett az orosz ellenzéki vezető, Alekszej Navalnij legújabb videósorozata, amiben a politikus az orosz államhatalom vezetőinek és csatolmányainak gyanús gazdagodását elemzi, úgyhogy megüzente neki, hogy laposra veri, csak álljon ki vele. Sajnos Navalnij szegény nem fog tudni kiállni, mert épp elzárását tölti egy moszkvai fegyházban.

Viktor Zolotov
photo_camera Viktor Zolotov Fotó: youtube

Augusztusi oknyomozó-videójában Navalnij azt mutatta be, hogyan csípett le több millió rubelt a gárda a katonák élelmezésére kiírt közbeszerzési tendereken. 

Zolotovnak, aki egyébként Vlagyimir Putyin elnök egykori testőre is, nem tetszett av videó, ő helyette inkább ütne.

Feltöltött ezért egy saját felvételt a gárda Youtube-csatornájára, amiben arról beszél, hogy őket úgy képezték, hogy nem engedhetnek el a fülük mellett olyan méltatlan dolgokat, mint amiket Navalnij mondott. 

„Évszázadok óta férfiak az ilyet egymás közt intézik el, ököllel. Gyere, állj ki velem! Percek alatt olyan laposra verlek, mint egy frissen klopfolt szelet hús!”

 Zolotov ezután a Berezovszkijhoz és Hodorkovszkijhoz hasonlította Navalnijt, aki a balti országokat járja csak azért, hogy segítsen azoknak megtépázni Oroszországot. Oroszul értőknek itt van a felvétel:

link Forrás

(Moscow Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.