„Állj ki velem, laposra verlek!” - üzente Navalnijnak az orosz nemzeti gárda vezére, Putyin volt testőre

Az orosz nemzeti gárdát vezető Viktor Zolotovnak nem tetszett az orosz ellenzéki vezető, Alekszej Navalnij legújabb videósorozata, amiben a politikus az orosz államhatalom vezetőinek és csatolmányainak gyanús gazdagodását elemzi, úgyhogy megüzente neki, hogy laposra veri, csak álljon ki vele. Sajnos Navalnij szegény nem fog tudni kiállni, mert épp elzárását tölti egy moszkvai fegyházban.

Viktor ZolotovFotó: youtube

Augusztusi oknyomozó-videójában Navalnij azt mutatta be, hogyan csípett le több millió rubelt a gárda a katonák élelmezésére kiírt közbeszerzési tendereken. 

Zolotovnak, aki egyébként Vlagyimir Putyin elnök egykori testőre is, nem tetszett av videó, ő helyette inkább ütne.

Feltöltött ezért egy saját felvételt a gárda Youtube-csatornájára, amiben arról beszél, hogy őket úgy képezték, hogy nem engedhetnek el a fülük mellett olyan méltatlan dolgokat, mint amiket Navalnij mondott. 

„Évszázadok óta férfiak az ilyet egymás közt intézik el, ököllel. Gyere, állj ki velem! Percek alatt olyan laposra verlek, mint egy frissen klopfolt szelet hús!”

 Zolotov ezután a Berezovszkijhoz és Hodorkovszkijhoz hasonlította Navalnijt, aki a balti országokat járja csak azért, hogy segítsen azoknak megtépázni Oroszországot. Oroszul értőknek itt van a felvétel:

(Moscow Times)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.