Csehország legyőzte Magyarországot a Davis-kupában

Piros ZsomborFotó: Magyar Tenisz Szövetség FB

Vasárnap az ATP-világranglistán 185. helyen álló cseh Lukás Rosol 6:4, 7:6, 6:3-ra megverte Piros Zsombort a Davis-kupa selejtezőjének utolsó meccsén, és ezzel Csehország legyőzte Magyarországot a tenisz Davis-kupa világcsoportjának osztályozóján.

A cseheknél a világranglistán gyengébb helyen álló magyarok két győzelmet arattak az elmúlt három napban, a Lurdy Ház parkolójában ideiglenesen felállított „teniszarénában”.

Az ATP-ranglistán 419., 18 éves Piros Zsombor pénteken óriási csatában legyőzte a 91. helyen álló Jirí Veselyt, szombaton pedig a Borsos Gábor és Nagy Péter párosa tudott nyerni párosban. Miután Valkusz Máté egyesben mindkét meccsét elveszítette, az utolsó mérkőzésre maradt a döntés.

A legmagasabban jegyzett magyar teniszező, Fucsovics Márton úgy döntött, hogy a szövetséggel való vitája miatt nem játszik a mérkőzéseken. 

Ezzel eldőlt, hogy Csehország biztosan ott lesz a 2019-es évi Davis-kupa 24 csapatos selejtezőjében, de Magyarországnak is van jó esélye van még kvalifikálnia magát. Az oka ennek röviden az, hogy a Nemzetközi Teniszszövetség a versenyprogram átalakításán dolgozik, és az átmeneti kiírás az európai országokra nézve kedvező. (Nemzeti Sport)