A Coca-Cola mérlegeli, hogy gyártson-e kannabisztartalmú italokat Kanadában

gasztronómia
2018 szeptember 17., 19:19
comments 62

A Coca-Cola azt mérlegeli, hogy gyártson-e különböző, marihuánatartalmú üdítőket, amik hogy enyhítsen olyan fizikai problémákat, mint a gyulladás, a fájdalom vagy a görcsök.

A világ legnagyobb italgyártó cége az Aurora Cannabis-szel, az egyik legfőbb kanadai marihuánagyártóval, de a marihuánának kifejezetten a fájdalomcsillapító hatása érdekelte a céget, nem az a cél, hogy a fogyasztók beálljanak – közölték.

Az egyeztetések azután kezdődtek, hogy Kanada a világ első G20-as országaként teljesen legalizálja a füvet rekreációs céllal, de a Coca-Cola állítja, „még nem született döntés” az ügyben.

A Coca-Cola annyit közölt, hogy figyeli az iparágat, és érdeklődést mutatott a kannabidiol (CBD) iránt, ami olyan nem pszichoaktív kannabinoid molekula, ami a kendernövény (Cannabis sativa) növényben és virágzatában található, és a fájdalom enyhítéséért felelős. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.