A Coca-Cola mérlegeli, hogy gyártson-e kannabisztartalmú italokat Kanadában

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Coca-Cola azt mérlegeli, hogy gyártson-e különböző, marihuánatartalmú üdítőket, amik hogy enyhítsen olyan fizikai problémákat, mint a gyulladás, a fájdalom vagy a görcsök.

A világ legnagyobb italgyártó cége az Aurora Cannabis-szel, az egyik legfőbb kanadai marihuánagyártóval, de a marihuánának kifejezetten a fájdalomcsillapító hatása érdekelte a céget, nem az a cél, hogy a fogyasztók beálljanak – közölték.

Az egyeztetések azután kezdődtek, hogy Kanada a világ első G20-as országaként teljesen legalizálja a füvet rekreációs céllal, de a Coca-Cola állítja, „még nem született döntés” az ügyben.

A Coca-Cola annyit közölt, hogy figyeli az iparágat, és érdeklődést mutatott a kannabidiol (CBD) iránt, ami olyan nem pszichoaktív kannabinoid molekula, ami a kendernövény (Cannabis sativa) növényben és virágzatában található, és a fájdalom enyhítéséért felelős. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.