A Coca-Cola mérlegeli, hogy gyártson-e kannabisztartalmú italokat Kanadában

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Coca-Cola azt mérlegeli, hogy gyártson-e különböző, marihuánatartalmú üdítőket, amik hogy enyhítsen olyan fizikai problémákat, mint a gyulladás, a fájdalom vagy a görcsök.

A világ legnagyobb italgyártó cége az Aurora Cannabis-szel, az egyik legfőbb kanadai marihuánagyártóval, de a marihuánának kifejezetten a fájdalomcsillapító hatása érdekelte a céget, nem az a cél, hogy a fogyasztók beálljanak – közölték.

Az egyeztetések azután kezdődtek, hogy Kanada a világ első G20-as országaként teljesen legalizálja a füvet rekreációs céllal, de a Coca-Cola állítja, „még nem született döntés” az ügyben.

A Coca-Cola annyit közölt, hogy figyeli az iparágat, és érdeklődést mutatott a kannabidiol (CBD) iránt, ami olyan nem pszichoaktív kannabinoid molekula, ami a kendernövény (Cannabis sativa) növényben és virágzatában található, és a fájdalom enyhítéséért felelős. (Guardian)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.