A Domino's élete végéig ingyen pizzát ígért minden orosznak, aki magára tetoválja a cég logóját, de olyan sokan jelentkeztek, hogy pillanatok alatt lefújták az akciót

gasztronómia
2018 szeptember 17., 10:21
comments 78

Az amerikai székhelyű Domino Pizza étteremlánc reklámkampányba kezdett Oroszországban, és többek között azt találták ki, hogy élete végéig pizzát ehet náluk az, aki felvarratja magára a cég logóját. 

A kampány elvileg két hónapig futott volna, de végül a kihirdetés napjának reggelén már le is fújták az egészet: mint a Wall Street Journal írja, a vállalatnál alighanem rosszul mérték fel, hogy az oroszok (más népekhez hasonlóan) mennyire szeretnek ingyen ételt kapni, és hamar óriásivá duzzadt az érdeklődés.

link Forrás

Egy 24 éves fiatal nő szerint, aki maga is felvarratott magára egy apró logót, azt mondta a lapnak, hogy ha végigment volna a két hónap, több mint egymillió emberre került volna fel a cég jele. 

A cég amerikai szóvivője is azt erősítette meg, hogy az orosz leányvállalatuk összeroskadt a jelentkezők alatt, pillanatok alatt több jelentkező futott be, mint amire hónapok alatt számítottak. 

link Forrás

A Domino amúgy már régóta jelen van az országban, a mostani kampányukat a Vk-n jelentették be, és nem kértek sokat: egy fotó feltöltését egy valódi tetoválásról a logóval, és járt is volna az évi max száz pizza maximum száz éven át. Annyira sok jelentkező kezdett el napok alatt befutni, hogy napokkal később szigorítottak a feltételeken: a tetkónak minimum 2 centinek kell lennie, és csak az első 350 embernek jár pizza élete végéig. Ez másnap reggelre össze is jött, végül az éjszaka befutott jelentkezőket még elfogadták, így 381 orosz kap majd pizzákat. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.