Az Európai Bizottság cáfolja Orbánt: nem vennék át a határőrzést, éppen a határok védelmében segítenének

„Bizottsági javaslat: Az EU nem venné át a határok őrzését a tagállamoktól, hanem segítene nekik a külső határok védelmében”

Ezzel a címmel adott ki közleményt az Európai Bizottság budapesti képviselete, cáfolva azt, amit Orbán Viktor, majd több kormánypárti politikus is állított, miszerint az EU „zsoldosokat küldene Magyarországra”, hogy azok átvegyék a határ ellenőrzését, és „migránsokat engedjenek be” a kormány akarata ellenére.

A közlemény emlékeztet arra, hogy Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a múlt szerdán, az EU helyzetét értékelő beszédében ismertette a javaslatot, ami szerint 2020-ra 10 000 főre növelnék az EU-s határőrizeti szervek létszámát, és bővítenék a jogköreiket is, például feljogosítanák őket, hogy útleveleket ellenőrizzenek, őrjáratot végezzenek vagy döntsenek akár a beengedésről. A feladatukat viszont minden esetben a tagállami hatóságok felügyelete alatt és a helyi törvények alapján végeznék – állt a javaslatcsomagban. (via hvg.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.