Semjén Zsolt: „Én soha senkinek nem intéztem semmit”

Szilágyi György jobbikos parlamenti képviselő Semjén Zsolt „ajándékba kapott” vadászati kalandjairól kérdezett az Országgyűlésben az azonnali kérdések órájában. Szilágyi azt kérdezte: „Nem érzi úgy, hogy morálisan vállalhatatlan, hogy ilyen több milliós ajándékokat fogadjon el, és utána ott üljön a miniszterelnök mellett?”

A legjobb részek Semjén válaszából:

  • „Drága jó képviselő úr, ön valamilyen rejtélyes okból betegesen érdeklődik az én magánéletem iránt.”
  • „Maguk a svédek nyilatkoztak arról, hogy minden törvényes, szabályos és korrekt volt.”
  • „Luxusról különben szó sincsen, próbáljon ön egyszer egy légtérben öt, egyébként hótrészeg számival eltölteni néhány éjszakát, és akkor megtudja, hogy milyen azon a vidéken vadászni.”
  • „Amikor a szarvast viszi a helikopter, én természetesen ott sem voltam, tekintve, hogy nem én helikopterezem, hanem az adott szarvas.”
  • „Én soha senkinek nem intéztem semmit ilyen vonatkozásban.”
Illusztráció: Kiss Bence/444

Semjén szerint miután a Jobbik és a Transparency International is feljelentéseket tett, már papírjuk van arról az ügyészségtől, a NAV-tól és a mentelmi bizottságtól is arról, hogy hazudnak, neki pedig igaza volt. Ezt a viszonválaszában is megismételte. (via Index)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.