Steve Bannon az Economist konferenciáján védte meg Orbánt és Salvinit

2018 szeptember 17., hétfő 5:05
49

Szombaton az Economist 175. születésnapját ünneplő konferencián vett részt egy vitában Steve Bannon, Trump egykori főtanácsadója, aki többek között Orbán Viktort és Matteo Salvinit is megvédte, miközben többen tüntettek a meghívása ellen.

Maga a konferencia Londonban zajlott, Bannon a New York-i színpadon szerepelt, ahol a lap főszerkesztője, Zanny Minton Beddoes kérdezte, és ezt közvetítették Londonba, miközben tüntetők gyűltek össze az Economist New York-i irodája előtt.

Egy ponton Bannon arról beszélt, hogy abszolút nem ítéli el Orbánt és Salvinit, mivel szerinte ők, illetve a többi populista-nemzeti mozgalmak Európa-szerte csak szeretnék visszaszerezni hazájuk szuverenitását.

Steve Bannon, amióta kibukott a Fehér Házból és Trump köreiből, főleg Európában mozgolódik, alapítványt is létrehozott, hogy segítse a populista-nacionalista mozgalmak összefogását, nemrég pedig Schmidt Máriáék meghívására 20 ezer dollárnyi közpénzért Budapesten is előadott.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt