Steve Bannon az Economist konferenciáján védte meg Orbánt és Salvinit

Szombaton az Economist 175. születésnapját ünneplő konferencián vett részt egy vitában Steve Bannon, Trump egykori főtanácsadója, aki többek között Orbán Viktort és Matteo Salvinit is megvédte, miközben többen tüntettek a meghívása ellen. 

Maga a konferencia Londonban zajlott, Bannon a New York-i színpadon szerepelt, ahol a lap főszerkesztője, Zanny Minton Beddoes kérdezte, és ezt közvetítették Londonba, miközben tüntetők gyűltek össze az Economist New York-i irodája előtt. 

Egy ponton Bannon arról beszélt, hogy abszolút nem ítéli el Orbánt és Salvinit, mivel szerinte ők, illetve a többi populista-nemzeti mozgalmak Európa-szerte csak szeretnék visszaszerezni hazájuk szuverenitását. 

Steve Bannon, amióta kibukott a Fehér Házból és Trump köreiből, főleg Európában mozgolódik, alapítványt is létrehozott, hogy segítse a populista-nacionalista mozgalmak összefogását, nemrég pedig Schmidt Máriáék meghívására 20 ezer dollárnyi közpénzért Budapesten is előadott. 

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.