Steve Bannon az Economist konferenciáján védte meg Orbánt és Salvinit

külföld
2018 szeptember 17., 05:05
comments 42

Szombaton az Economist 175. születésnapját ünneplő konferencián vett részt egy vitában Steve Bannon, Trump egykori főtanácsadója, aki többek között Orbán Viktort és Matteo Salvinit is megvédte, miközben többen tüntettek a meghívása ellen.

Maga a konferencia Londonban zajlott, Bannon a New York-i színpadon szerepelt, ahol a lap főszerkesztője, Zanny Minton Beddoes kérdezte, és ezt közvetítették Londonba, miközben tüntetők gyűltek össze az Economist New York-i irodája előtt.

Egy ponton Bannon arról beszélt, hogy abszolút nem ítéli el Orbánt és Salvinit, mivel szerinte ők, illetve a többi populista-nemzeti mozgalmak Európa-szerte csak szeretnék visszaszerezni hazájuk szuverenitását.

Steve Bannon, amióta kibukott a Fehér Házból és Trump köreiből, főleg Európában mozgolódik, alapítványt is létrehozott, hogy segítse a populista-nacionalista mozgalmak összefogását, nemrég pedig Schmidt Máriáék meghívására 20 ezer dollárnyi közpénzért Budapesten is előadott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.