Steve Bannon az Economist konferenciáján védte meg Orbánt és Salvinit

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Szombaton az Economist 175. születésnapját ünneplő konferencián vett részt egy vitában Steve Bannon, Trump egykori főtanácsadója, aki többek között Orbán Viktort és Matteo Salvinit is megvédte, miközben többen tüntettek a meghívása ellen. 

Maga a konferencia Londonban zajlott, Bannon a New York-i színpadon szerepelt, ahol a lap főszerkesztője, Zanny Minton Beddoes kérdezte, és ezt közvetítették Londonba, miközben tüntetők gyűltek össze az Economist New York-i irodája előtt. 

Egy ponton Bannon arról beszélt, hogy abszolút nem ítéli el Orbánt és Salvinit, mivel szerinte ők, illetve a többi populista-nemzeti mozgalmak Európa-szerte csak szeretnék visszaszerezni hazájuk szuverenitását. 

Steve Bannon, amióta kibukott a Fehér Házból és Trump köreiből, főleg Európában mozgolódik, alapítványt is létrehozott, hogy segítse a populista-nacionalista mozgalmak összefogását, nemrég pedig Schmidt Máriáék meghívására 20 ezer dollárnyi közpénzért Budapesten is előadott.