Lázár Jánost annyira nem érdekli a foci, hogy tönkre is megy Hódmezővásárhely csapata

2018 szeptember 18., kedd 12:49
114

Lázár János még miniszterként nem egyszer mondta, hogy nem focirajongó, sőt jelezte már korábban azt is, hogy szerinte nincs helye állami pénznek a magyar fociban. Már nem miniszterként legutóbb a múlt héten, Földeákon szállt bele Orbán Viktor kedvenc hobbijába:

„Ez a világ egyik legnagyobb piramisjátéka: kétballábas focistáknak óriási pénzeket fizetni azért, hogy ott ugrabugráljanak, és semmi eredmény nincs. Elég súlyos helyzet.” 

Lázár városában, Hódmezővásárhelyen a jelek szerint megtörténik az a csoda, hogy miközben a magyar foci fürdik a támogatásban, megszűnik a csapat. 

A Hódmezővásárhelyi FC elnöke, Horváth Zoltán a csapat honlapjának adott interjúban fordította ki a klub üres zsebeit. Nagy elvárások nincsenek az egyébként harmadosztályú csapattal szemben, az interjút felvezető kérdés például így hangzik: „Megkezdődött az új szezon, az NB III-as csapat már több fordulón is túl van, az első győzelem ugyan még várat magára, de a teljesen átgondolt koncepciót figyelembe véve talán nem is nyújt rossz szereplést a csapat. Mi az elvárás?”

A „nem is nyújt rossz szereplést” számokra lefordítva azt jelenti, hogy a csapat a 16-os mezőnyben 16. A klubelnök szerint a cél a bentmaradás. Pénzük viszont nincs, mert náluk valamiért nem működnek azok a pénzcsapok, amik szinte mindenhol.

  • nincsenek támogatóik 
  • a Magyar Labdarúgó Szövetség jóváhagyott a számukra egy 58,7 millió forintos, utánpótlás nevelésre fordítható TAO-támogatást, azonban eddig még egyetlen forintot sem sikerült a támogatóktól TAO formájában lehívni.

Egyetlen bevételük van, amit az MLSZ-től kapnak. Ezért a klubelnök szerint veszélybe került a működésük. 

„A következő hónapban úgy tűnik, nem tudunk az edzőinknek fizetést adni és a járulékaikat fizetni, de az utaztatás költségeit sem tudjuk állni és nem tudunk a városnak létesítmény használati díjat fizetni. A Hódmezővásárhelyi Futball Clubnak gyakorlatilag napi életben maradási problémái vannak.”

A klubelnök bízik abban, hogy valakitől mégis kapnak támogatást, mert az egyesületnek 350-400 utánpótlás korú fiatalja van, ők elveszíthetik a sportolási lehetőséget. 

Miközben a csapatra már egy fillér sincs, Hódmezővásárhelyen is megújult a stadion az elmúlt években, lett kerítés, automata öntözőrendszer mindkét füves pályán, világítás a műfüves pályán, hangosítás, 124 fős mobil lelátó, megújult és kibővült az épület öt új öltözővel, gyepszőnyeget cseréltek, új eredményjelzőt szereltek fel. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt