Lázár Jánost annyira nem érdekli a foci, hogy tönkre is megy Hódmezővásárhely csapata

Lázár János még miniszterként nem egyszer mondta, hogy nem focirajongó, sőt jelezte már korábban azt is, hogy szerinte nincs helye állami pénznek a magyar fociban. Már nem miniszterként legutóbb a múlt héten, Földeákon szállt bele Orbán Viktor kedvenc hobbijába:

„Ez a világ egyik legnagyobb piramisjátéka: kétballábas focistáknak óriási pénzeket fizetni azért, hogy ott ugrabugráljanak, és semmi eredmény nincs. Elég súlyos helyzet.” 

Lázár városában, Hódmezővásárhelyen a jelek szerint megtörténik az a csoda, hogy miközben a magyar foci fürdik a támogatásban, megszűnik a csapat. 

A Hódmezővásárhelyi FC elnöke, Horváth Zoltán a csapat honlapjának adott interjúban fordította ki a klub üres zsebeit. Nagy elvárások nincsenek az egyébként harmadosztályú csapattal szemben, az interjút felvezető kérdés például így hangzik: „Megkezdődött az új szezon, az NB III-as csapat már több fordulón is túl van, az első győzelem ugyan még várat magára, de a teljesen átgondolt koncepciót figyelembe véve talán nem is nyújt rossz szereplést a csapat. Mi az elvárás?”

A „nem is nyújt rossz szereplést” számokra lefordítva azt jelenti, hogy a csapat a 16-os mezőnyben 16. A klubelnök szerint a cél a bentmaradás. Pénzük viszont nincs, mert náluk valamiért nem működnek azok a pénzcsapok, amik szinte mindenhol.

  • nincsenek támogatóik 
  • a Magyar Labdarúgó Szövetség jóváhagyott a számukra egy 58,7 millió forintos, utánpótlás nevelésre fordítható TAO-támogatást, azonban eddig még egyetlen forintot sem sikerült a támogatóktól TAO formájában lehívni.

Egyetlen bevételük van, amit az MLSZ-től kapnak. Ezért a klubelnök szerint veszélybe került a működésük. 

„A következő hónapban úgy tűnik, nem tudunk az edzőinknek fizetést adni és a járulékaikat fizetni, de az utaztatás költségeit sem tudjuk állni és nem tudunk a városnak létesítmény használati díjat fizetni. A Hódmezővásárhelyi Futball Clubnak gyakorlatilag napi életben maradási problémái vannak.”

A klubelnök bízik abban, hogy valakitől mégis kapnak támogatást, mert az egyesületnek 350-400 utánpótlás korú fiatalja van, ők elveszíthetik a sportolási lehetőséget. 

Miközben a csapatra már egy fillér sincs, Hódmezővásárhelyen is megújult a stadion az elmúlt években, lett kerítés, automata öntözőrendszer mindkét füves pályán, világítás a műfüves pályán, hangosítás, 124 fős mobil lelátó, megújult és kibővült az épület öt új öltözővel, gyepszőnyeget cseréltek, új eredményjelzőt szereltek fel.