Német orvosai szerint nincs más magyarázat a Pussy Riot-tag állapotára, mint a mérgezés

Fotó: VASILY MAXIMOV/AFP

Nagyon valószínű, hogy megmérgezték az orosz Pussy Riot egyik tagját, Pjotr Verzilovot, aki berohant a pályára a vébédöntőn - állítják az őt kezelő német orvosok. 

Verzilov azután lett rosszul, hogy múlt kedden meghallgatták egy moszkvai bíróság előtt. Órákon belül elvesztette a látását, nem tudott járni vagy beszélni. Berlinbe szállították, hogy kezeljék.

A berlini Charlite kórház orvosa egy sajtótájékoztatón azt mondta: nincs más magyarázat az állapotára, mint a mérgezés. Azt mondják ugyanakkor, hogy rendbe fog jönni. Azt, hogy pontosan mivel mérgezhették meg, még próbálják azonosítani.

Verzilov három társával együtt tiltakozásból rendőrruhában szaladt be a focivébé döntőjén a pályára, ezért 15 napos börtönbüntetést kaptak. (Guardian)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.