Német orvosai szerint nincs más magyarázat a Pussy Riot-tag állapotára, mint a mérgezés

külföld
2018 szeptember 18., 10:42
photo_camera Fotó: VASILY MAXIMOV/AFP

Nagyon valószínű, hogy megmérgezték az orosz Pussy Riot egyik tagját, Pjotr Verzilovot, aki berohant a pályára a vébédöntőn - állítják az őt kezelő német orvosok. 

Verzilov azután lett rosszul, hogy múlt kedden meghallgatták egy moszkvai bíróság előtt. Órákon belül elvesztette a látását, nem tudott járni vagy beszélni. Berlinbe szállították, hogy kezeljék.

A berlini Charlite kórház orvosa egy sajtótájékoztatón azt mondta: nincs más magyarázat az állapotára, mint a mérgezés. Azt mondják ugyanakkor, hogy rendbe fog jönni. Azt, hogy pontosan mivel mérgezhették meg, még próbálják azonosítani.

Verzilov három társával együtt tiltakozásból rendőrruhában szaladt be a focivébé döntőjén a pályára, ezért 15 napos börtönbüntetést kaptak. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.