Oroszország szerint Izrael tehet arról, hogy a szírek lelőttek egy orosz katonai gépet

külföld
2018 szeptember 18., 07:19
comments 202

Ugyan az orosz védelmi minisztérium szerint is a szír légvédelem lőtte le IL-20-as felderítőgépüket, de a történtekért Izraelt hibáztatták sajtótájékoztatójukon. Igor Konasenkov vezérőrnagy, a védelmi minisztérium szóvivője szerint a Latakia tartományban part menti célpontokat támadó izraeli F-16-osok a támadásuk után a leszálláshoz készülő orosz felderítőgép fedezékében repültek, így az ellenük kilőtt - egyébként orosz gyártmányú - SZ-200-as légvédelmi rakéták a vadászgépek helyett a jóval nagyobb orosz gépre álltak rá.

Konasenkov szerint Oroszország "ellenséges cselekedetnek" tekinti az izraeli vadászgépek manőverét. "Az izraeli katonák felelőtlen cselekedetei miatt halt meg 15 orosz katona. Ez egyáltalán nem felel meg az orosz-izraeli partnerség szellemének" - mondta.

A szír légvédelem hétfő éjszaka lőtte le az orosz légierő felderítőgépét. Izrael hivatalosan nem ismerte el, hogy vadászgépei szíriai célpontokat támadtak, de egy amerikai tisztviselő megerősítette a CNN-nek, hogy ez történt. Az amerikaiak amúgy úgy értesültek először a történtekről, hogy a lelőtt gép keresésére induló szír erők egy nyílt, nemzetközi csatornán is kódolatlan vészjelzést adtak le. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.