Szijjártó Péter szerint nemzetbiztonsági érdekünk együttműködni Oroszországgal

külföld
2018 szeptember 18., 07:29
comments 265
Szijjártó Péter a Gazprom székházának folyosóján várja, hogy találkozhasson Alekszej Miller ügyvezető igazgatóval.
photo_camera Szijjártó Péter a Gazprom székházának folyosóján várja, hogy találkozhasson Alekszej Miller ügyvezető igazgatóval. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

"Az együttműködés Oroszországgal Magyarország gazdasági és nemzetbiztonsági érdeke" - jelentette ki moszkvai látogatása második napján, kedden Szijjártó Péter magyar külügyminiszter. Szerinte "Magyarország mindig is érdekelt volt a pragmatikus, a közös érdekeken és a józan észen alapuló együttműködésben Oroszországgal".

Szijjártó arról is beszélt az orosz kormánysajtónak, hogy Orbán Viktor keddi, moszkvai tárgyalásai napirendjén van egy "Magyarország legjobb érdekeit szolgáló fejlesztési és együttműködési megállapodás" is. A tárgyalásokon emellett szó lesz 4,1 milliárd köbméter, Magyarország 2020-as szükségleteit fedező földgáz vásárlásáról, illetve arról, hogy Magyarország növelné szerepét a hetvenmillió eurónyi magyar projektet finanszírozó orosz Nemzetközi Befektetési Bankban. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.