A Google kínai keresőmotorja összeköti az állampolgárok kereséseit a telefonszámukkal

A jelek szerint egyre gyorsabban épül Kína totális digitális diktatúrája.

Most a Google keresőmotorjának Dragonfly kódnevű titkos kínai prototípusáról írják azt, hogy összeköti az állampolgárok kereséseit a mobiltelefon-számukkal. A funkcióval a kínai kormány könnyebben szemmel tarthatja őket, így nő a kormányzati elnyomás veszélye, ha valaki politikai szempontból érzékeny témákra keres rá – írja az Intercept, ami először a múlt hónapban írt a keresőmotorról.

Az Intercept szerint a Dragonflyt a Google és egy kínai székhelyű vállalat közösen irányítja, és mindkettő naprakészen tarthatja a tiltott keresési szavak listáját. A listán olyan témák szerepelhetnek, mint az „emberi jogok” és a „diáktüntetések”, de akár a „Nobel-díj” is ilyen lehet.

De blokkolhatnak olyan híroldalakat is, mint a BBC vagy olyan információs platformokat, mint a Wikipedia, és a keresések nemcsak szöveges, hanem képtalálatokat is szűrhetnek. (via Guardian)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.