A Sargentini-jelentést értelmező szórólapokkal árasztotta el Budapestet a Momentum

politika
2018 szeptember 19., 04:20
comments 377

"Mi hisszük, hogy a Sargentini-jelentés a magyar emberek érdekeinek védelméről szól. A magyar kormány bűnös, ez a jelentés pedig vádirat" - írta szerkesztőségünk ajtajába betűzött borítékban eljuttatott közleményében a Momentum. A közleményt azért így juttatták el hozzánk, mert éppen szórólapkampányba kezdtek a kormánypropaganda ellensúlyozására.

photo_camera Fotó: akiraly

Mint írták, a kormány éppen széleskörű tájékoztató kampányba kezdett arról, hogy szerinte a Sargentini-jelentés, amely alapján az Európai Parlament megindította Magyarország ellen az uniós alapszerződés 7. cikkelye szerinti eljárást, hazugságokon alapul. 

A Momentum szórólapjain tömören kifejtik, hogy valójában mi is az a 12 pont, amiben Judith Sargentini bűnösnek találta a magyar kormányt, kezdve a választási rendszer a Fidesz érdekei szerinti átalakításától az alkotmány folyamatos módosítgatásán, az igazságszolgáltatás függetlenségének felszámolásán, a korrupción, a tömeges megfigyelés lehetőségén, a sajtószabadság korlátozásán, az egyetemi autonómia korlátozásán, a vallásszabadság korlátozásán, az egyesülési szabadság korlátozásán át egészen addig, hogy a kormány család- és menekültpolitikája milyen hátrányos megkülönböztetést eredményez, és hogy mennyire nem lép fel a kormány a kisebbségekkel szembeni gyűlöletkeltés ellen.

"A Fidesz nem alkalmas, még kevésbé méltó az ország európai képviseletére" - írta Berg Dániel ezekről.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.