Egy kisfiút vettek őrizetbe Ausztráliában az eperpánik miatt

Napok óta tart a pánik Ausztráliában, ahol egyre több, szupermarketekben árusított gyümölcsbe rejtve találtak varrótűket. Új-Dél-Walesben, ahol legalább húsz esetről tudnak, a minap őrizetbe vettek egy, a sajtóhírekben csak fiatal fiúként körülírt, a megfogalmazás alapján kiskorúnak tűnő gyanúsítottat, aki bevallotta bűnét. Stuart Smith, a helyi rendőrség ügyvivő parancsnokának tájékoztatása szerint a fiúval szemben a gyermekvédelem intézkedik majd. Ha nagykorú lenne és bíróság elé állítanák, akár tíz év börtönt is kaphatna.

Ausztráliában a múlt héten tört ki pánik, miután Queenslandben egy férfit hasi fájdalmakkal szállítottak kórházba, ahol kiderült, hogy egy szupermarketben vásárolt eperrel nyelt le varrótűt. A helyi epertermesztők ott szabotázsra gyanakodtak, mert Queenslandben, ahol csak most kezdődik a nyár, éppen az eperszezon csúcsán járnak. Tény, hogy a pánik hatására összeomlott az eperpiac, a felvásárlási ár a felére zuhant, és például Új-Zéland is beszüntette az ausztrál eper behozatalát.

A fiút Új-Dél-Walesben fogták el, vagyis az szinte biztos, hogy nem ő robbantotta ki a pánikot, csak utánozhatta az eredeti elkövetőt. A rendőrség egy ideje már gyanítja, hogy az esetek többségéért utánzók, és, ahogy ők fogalmaztak "kópék" felelősek. A rendőrség egyébként az elfogott fiú tettét is "csínyként" jellemezte, annak életveszélyessége ellenére. (Via Yahoo News)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.