Egy kisfiút vettek őrizetbe Ausztráliában az eperpánik miatt

külföld
2018 szeptember 19., 06:15

Napok óta tart a pánik Ausztráliában, ahol egyre több, szupermarketekben árusított gyümölcsbe rejtve találtak varrótűket. Új-Dél-Walesben, ahol legalább húsz esetről tudnak, a minap őrizetbe vettek egy, a sajtóhírekben csak fiatal fiúként körülírt, a megfogalmazás alapján kiskorúnak tűnő gyanúsítottat, aki bevallotta bűnét. Stuart Smith, a helyi rendőrség ügyvivő parancsnokának tájékoztatása szerint a fiúval szemben a gyermekvédelem intézkedik majd. Ha nagykorú lenne és bíróság elé állítanák, akár tíz év börtönt is kaphatna.

Ausztráliában a múlt héten tört ki pánik, miután Queenslandben egy férfit hasi fájdalmakkal szállítottak kórházba, ahol kiderült, hogy egy szupermarketben vásárolt eperrel nyelt le varrótűt. A helyi epertermesztők ott szabotázsra gyanakodtak, mert Queenslandben, ahol csak most kezdődik a nyár, éppen az eperszezon csúcsán járnak. Tény, hogy a pánik hatására összeomlott az eperpiac, a felvásárlási ár a felére zuhant, és például Új-Zéland is beszüntette az ausztrál eper behozatalát.

A fiút Új-Dél-Walesben fogták el, vagyis az szinte biztos, hogy nem ő robbantotta ki a pánikot, csak utánozhatta az eredeti elkövetőt. A rendőrség egy ideje már gyanítja, hogy az esetek többségéért utánzók, és, ahogy ők fogalmaztak "kópék" felelősek. A rendőrség egyébként az elfogott fiú tettét is "csínyként" jellemezte, annak életveszélyessége ellenére. (Via Yahoo News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.