Egy kisfiút vettek őrizetbe Ausztráliában az eperpánik miatt

2018 szeptember 19., szerda 6:15
63

Napok óta tart a pánik Ausztráliában, ahol egyre több, szupermarketekben árusított gyümölcsbe rejtve találtak varrótűket. Új-Dél-Walesben, ahol legalább húsz esetről tudnak, a minap őrizetbe vettek egy, a sajtóhírekben csak fiatal fiúként körülírt, a megfogalmazás alapján kiskorúnak tűnő gyanúsítottat, aki bevallotta bűnét. Stuart Smith, a helyi rendőrség ügyvivő parancsnokának tájékoztatása szerint a fiúval szemben a gyermekvédelem intézkedik majd. Ha nagykorú lenne és bíróság elé állítanák, akár tíz év börtönt is kaphatna.

Ausztráliában a múlt héten tört ki pánik, miután Queenslandben egy férfit hasi fájdalmakkal szállítottak kórházba, ahol kiderült, hogy egy szupermarketben vásárolt eperrel nyelt le varrótűt. A helyi epertermesztők ott szabotázsra gyanakodtak, mert Queenslandben, ahol csak most kezdődik a nyár, éppen az eperszezon csúcsán járnak. Tény, hogy a pánik hatására összeomlott az eperpiac, a felvásárlási ár a felére zuhant, és például Új-Zéland is beszüntette az ausztrál eper behozatalát.

A fiút Új-Dél-Walesben fogták el, vagyis az szinte biztos, hogy nem ő robbantotta ki a pánikot, csak utánozhatta az eredeti elkövetőt. A rendőrség egy ideje már gyanítja, hogy az esetek többségéért utánzók, és, ahogy ők fogalmaztak "kópék" felelősek. A rendőrség egyébként az elfogott fiú tettét is "csínyként" jellemezte, annak életveszélyessége ellenére. (Via Yahoo News)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt