Már gyártják az új budapesti trolikat

közlekedés
2018 szeptember 19., 18:37
comments 113

Az Omnibusz blog Facebook-oldalán jelent meg a hír, hogy a Solaris lengyelországi gyárában már elkezdték gyártani azt a 10 szóló és 11 csuklós  Skoda-Solaris trolibuszt, amiket a Fáros rendelt meg, és amik valószínűleg 2019 márciusában érkeznek meg Budapestre. 

photo_camera Fotó: Kristóf Kengyel montázsa

Várhatóan valamikor tavasz végén, májusban helyezik üzembe az új trolikat. 

Azt összes jármű, írják az oldalon, a Solaris Trollino a legújabb negyedik generációból kerül ki. 

A következő lépés, hogy a kocsitesteket a Skoda pilzeni üzemébe szállítják, ott kapják meg a hajtásrendszert.

A lengyel Solarist nemrég vásárolta fel a spanyol CAF csoport, úgyhogy a korábban rendelt 26 CAF-villamos és a trolik is egy gyártótól érkeznek majd. 

2017 novemberében állapodott meg Budapest összesen 60 Solaris-Skoda típusú lengyel és cseh közös gyártmányú trolibusz és 26 spanyol CAF villamos vásárlásáról, 27,8 milliárd forintot különítettek el akkor a járművek beszerzésére.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.