Már gyártják az új budapesti trolikat

Az Omnibusz blog Facebook-oldalán jelent meg a hír, hogy a Solaris lengyelországi gyárában már elkezdték gyártani azt a 10 szóló és 11 csuklós  Skoda-Solaris trolibuszt, amiket a Fáros rendelt meg, és amik valószínűleg 2019 márciusában érkeznek meg Budapestre. 

Fotó: Kristóf Kengyel montázsa

Várhatóan valamikor tavasz végén, májusban helyezik üzembe az új trolikat. 

Azt összes jármű, írják az oldalon, a Solaris Trollino a legújabb negyedik generációból kerül ki. 

A következő lépés, hogy a kocsitesteket a Skoda pilzeni üzemébe szállítják, ott kapják meg a hajtásrendszert.

A lengyel Solarist nemrég vásárolta fel a spanyol CAF csoport, úgyhogy a korábban rendelt 26 CAF-villamos és a trolik is egy gyártótól érkeznek majd. 

2017 novemberében állapodott meg Budapest összesen 60 Solaris-Skoda típusú lengyel és cseh közös gyártmányú trolibusz és 26 spanyol CAF villamos vásárlásáról, 27,8 milliárd forintot különítettek el akkor a járművek beszerzésére.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.