Nem kap szociális lakást az autizmussal élő, rákos gyerekével kilakoltatott anya

Az RTL Híradóban jelent meg először az édesanya és autizmussal, valamint daganatos betegséggel élő fiának a története, akiket október elejével kilakoltat a lakást kiadó magántulajdonos, mivel hiteltartozásuk volt. 

A 18 éves fiú epilepsziás, és gyógyíthatatlan vastagbélrákban szenved, így állandó felügyeletet igényel. 

Ketten összesen 130 ezer forintból élnek, az eddigi lakrészért 30 ezer forintot fizettek havonta.

Az anya szociális lakást igényelt, de korábban arra hivatkozva visszautasították kérését, hogy nem él még három éve a kerületben. A kispesti önkormányzat, ami a szocialista Gajda Péter vezet, második körben más választ adott, és azt állították, nincs hova elszállásolni a családot.   

Miután az RTL Híradójában szerepeltek, a család rengeteg felajánlást kapott. Homonnay Gergely író is gyűjtött, 2 millió forint jött össze, sőt volt, aki vidéki lakást is felajánlott nekik, de a fiú egészségügyi ellátása miatt nem tudják elhagyni Budapestet. 

A polgármester 100 ezer forint egyéni felajánlást tett Magdolnának és fiának. Interjút az RTL-nek nem tudott adni, levélben annyit írt, hogy 458 bérlakásuk van a kerületben, 11 soron kívüli igénnyel. 

Gajda szerint nem tudják megoldani a család elszállásolását, mert nincs hova, az RTL riportere viszont azzal zárta a riportot, hogy az önkormányzat tavaly év végén még eladásra is meghirdetett üres lakásokat, és az elmúlt években 10 alkalommal jutottak lakáshoz krízishelyzetbe került kispestiek. 

Magdolna azt mondta a tévének, hogy elfogadja a döntést, mert fontosabb, hogy arra koncentráljanak, miként oldják meg a fiú lakhatását. 

A kilakoltatási moratórium májusi felfüggesztése óta naponta nyolc családot lakoltatnak ki Magyarországon. (RTL Klub)

Frissítés, 2018.09.20.: Korábban tévesen azt írtuk, hogy az önkormányzat lakoltatja ki a családot. A hibáért elnézést kérünk.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.