Nem kap szociális lakást az autizmussal élő, rákos gyerekével kilakoltatott anya

társadalom
2018 szeptember 19., 17:35
comments 133

Az RTL Híradóban jelent meg először az édesanya és autizmussal, valamint daganatos betegséggel élő fiának a története, akiket október elejével kilakoltat a lakást kiadó magántulajdonos, mivel hiteltartozásuk volt. 

A 18 éves fiú epilepsziás, és gyógyíthatatlan vastagbélrákban szenved, így állandó felügyeletet igényel. 

Ketten összesen 130 ezer forintból élnek, az eddigi lakrészért 30 ezer forintot fizettek havonta.

Az anya szociális lakást igényelt, de korábban arra hivatkozva visszautasították kérését, hogy nem él még három éve a kerületben. A kispesti önkormányzat, ami a szocialista Gajda Péter vezet, második körben más választ adott, és azt állították, nincs hova elszállásolni a családot.   

Miután az RTL Híradójában szerepeltek, a család rengeteg felajánlást kapott. Homonnay Gergely író is gyűjtött, 2 millió forint jött össze, sőt volt, aki vidéki lakást is felajánlott nekik, de a fiú egészségügyi ellátása miatt nem tudják elhagyni Budapestet. 

A polgármester 100 ezer forint egyéni felajánlást tett Magdolnának és fiának. Interjút az RTL-nek nem tudott adni, levélben annyit írt, hogy 458 bérlakásuk van a kerületben, 11 soron kívüli igénnyel. 

Gajda szerint nem tudják megoldani a család elszállásolását, mert nincs hova, az RTL riportere viszont azzal zárta a riportot, hogy az önkormányzat tavaly év végén még eladásra is meghirdetett üres lakásokat, és az elmúlt években 10 alkalommal jutottak lakáshoz krízishelyzetbe került kispestiek. 

Magdolna azt mondta a tévének, hogy elfogadja a döntést, mert fontosabb, hogy arra koncentráljanak, miként oldják meg a fiú lakhatását. 

A kilakoltatási moratórium májusi felfüggesztése óta naponta nyolc családot lakoltatnak ki Magyarországon. (RTL Klub)

Frissítés, 2018.09.20.: Korábban tévesen azt írtuk, hogy az önkormányzat lakoltatja ki a családot. A hibáért elnézést kérünk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.