A magyar katonák bérelt géppel mentek Irakba, Orbán a Honvédség repülőjén érkezett Salzburgba

politika
2018 szeptember 20., 04:16
comments 275

Hiába vásárolt a kormány már két Airbus A-319-es utasszállítót és egy Dassault Falcon business jetet a Magyar Honvédségnek, az

iraki katonai kontingens szokásos váltását 2018. augusztus 28-án mégis egy ukrán bérrepülő segítségével oldották meg.

Az LMP országgyűlési képviselőjének, Demeter Mártának a honvédelmi minisztert ezt azzal indokolta, hogy

"a Magyar Honvédség két A-319-es szállító repülőgépe a hajózó és a repülőműszaki állomány repülési és üzemeltetési tapasztalatainak megszerzéséig korlátozott számú személyt szállíthat."

Benkő Tibor szerint az iraki kontingens váltóállományának létszáma ennél nagyobb volt, így nem volt mit tenni, más gépek után kellett nézni. 

Szerencsére a honvédségi pilóták tapasztalatszerzése folyamatban van: Orbán Viktor az európai uniós állam-, illetve kormányfők informális találkozójára a Honvédség jelenleg egyetlen üzemképes Airbusával érkezett csütörtökön.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.