Egy új videó megmutatja, igazából miért állíthatták ki a Könnyező Ronaldót

sport
2018 szeptember 20., 08:23
comments 83


A kiállítás pillanata óta megosztja a focirajongókat, hogy jogos volt-e Christiano Ronaldo piros lapja a szupersztár első juvés BL-meccsén, amit a Valencia ellen játszottak. Az elemzők és szurkolók konszenzusa az, hogy inkább nem.

Az eset játékon kívül történt. Az eddig publikált videókon nagyjából azt lehetett látni, hogy a valeciai Murillo elesik Ronaldo mellett, aki mintha megsimogatná, esetleg kicsit megbúbolná a feltápászkodó ellenfelét, aki ezen felfortyan, mire a két játékos harcikakas-állásba helyezkedik, de nincs sem lökdösődés, sem fejelés.

link Forrás

Az eddig elemzések mind abból indultak ki, hogy az alapvonali bíró, aki befújta az esetet - Byrch játékvezető a nem errefelé guruló labdát nézte - talán ütésnek vagy hajtépésnek nézhette a többszöri megtekintés alapján inkább simogatásnak tűnő kézmozdulatot.

A Nemzeti Sport azonban most kiposztolt egy más szögből készült videót, aminek a legelső másodperceit érdemes figyelni. Ezen úgy tűnik - érdemes párszor újranézni - mintha az egész eseménysor azzal indulna, hogy Ronaldo, miközben elfut mellette, a bal lábával, nem erősen, főleg nem brutálisan, de azért észrevehetően megrúgná Murillót, aki emiatt esik el. Murillo pedig mintha ezen az alattomos kis lábösszekoccintáson dühödne be, nem is annyira a hajtúráson.

link Forrás

Eduardo Iturralde González, a hat éve visszavonult baszk játékvezető azt mondja, hogy a szabályok szerint ezért piros lap jár.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.