Pufidzsekis Tiborcz István és kantáros gatyás Mészáros Lőrinc rajzfilm-figurákkal mutatják be az európai választóknak, hová kerülnek az uniós támogatások Magyarországon

POLITIKA
2018 szeptember 20., 12:23
comments 332

Nagyon úgy néz ki, hogy a magyar korrupciós viszonyok tényleg hangsúlyosan szerepelnek majd az európai parlamenti választási kampányban. Az európai liberálisok szövetsége, az ALDE tett ki Twitterjére egy két és fél perc hosszú animációt, amiben azt mutatják be, hová, illetve egészen pontosan kikhez kerülnek a Magyarországnak szánt uniós támogatások.

link Forrás

A videóhoz írt bejegyzésben lényegében azt írják, hogy a magyar kormány közpénzből futtatott kampányban támadja Judith Sargentinit és jelentését, és hogy a magyar választóknak érdemes megnézniük az ő összeállításukat is.

Miközben a Twitteres bejegyzés formálisan a magyar választókhoz szól, annak célcsoportja valószínűleg inkább a nyugat-európai választók, akiknek adója az ALDE videója szerint végül Orbán környezetében köt ki.

A klipben egyébként megjelenik Tiborcz István (pufidzsekiben), Mészáros Lőrinc (kantáros nadrágban), Simicska Lajos, Orbán Ráhel és még sokan mások.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.