Oroszország 1 milliárd dollárból épít ki külön mobilszolgálatot a tisztviselőknek

Az orosz kormánynak elege van abból, hogy az ország szempontjából fontos, titkosított vagy más módon kockázatot képező információk gyakran kiszivárognak. Na, általában nem az orosz médiához, inkább külföldi titkosszolgálatokhoz. Ez ellen úgy akarnak harcolni, hogy kb. 1 milliárd dollárnyi rubelért felállítanak egy saját mobilhálózatot, amit csak az orosz állami tisztviselők használnának.

A hálózatot az Ororszországban működő, közvetetten állami tulajdonú Tele2 nevű szolgáltató működtetné, és az állami vezetők mellett rendőrök és a hadsereg vezetői is ezt használnák. A hálózat létrehozásáról szóló program előírná azt is, hogy a katonák semmit nem posztolhatnak magukról semmilyen közösségimédia-felületre.

A katonák közösségimédia-használata rég idegesíti már a hadsereg vezetését, ezzel buktatták le magukat ugyanis az orosz katonák Ukrajnában, és emiatt tudták független elemzők is az orosz hadsereghez kötni a malajziai utasszállító Ukrajna fölötti lelövését. Az orosz védelmi minisztérium a jelenség ellen még propagandaplakátokkal is igyekezett harcolni. (The Bell)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.