Oroszország 1 milliárd dollárból épít ki külön mobilszolgálatot a tisztviselőknek

külföld
2018 szeptember 22., 18:29
comments 138

Az orosz kormánynak elege van abból, hogy az ország szempontjából fontos, titkosított vagy más módon kockázatot képező információk gyakran kiszivárognak. Na, általában nem az orosz médiához, inkább külföldi titkosszolgálatokhoz. Ez ellen úgy akarnak harcolni, hogy kb. 1 milliárd dollárnyi rubelért felállítanak egy saját mobilhálózatot, amit csak az orosz állami tisztviselők használnának.

A hálózatot az Ororszországban működő, közvetetten állami tulajdonú Tele2 nevű szolgáltató működtetné, és az állami vezetők mellett rendőrök és a hadsereg vezetői is ezt használnák. A hálózat létrehozásáról szóló program előírná azt is, hogy a katonák semmit nem posztolhatnak magukról semmilyen közösségimédia-felületre.

A katonák közösségimédia-használata rég idegesíti már a hadsereg vezetését, ezzel buktatták le magukat ugyanis az orosz katonák Ukrajnában, és emiatt tudták független elemzők is az orosz hadsereghez kötni a malajziai utasszállító Ukrajna fölötti lelövését. Az orosz védelmi minisztérium a jelenség ellen még propagandaplakátokkal is igyekezett harcolni. (The Bell)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.