Izrael október elején kitelepíti a lebontásra ítélt beduin falu lakóit

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az izraeli hatóságok vasárnap felszólították Khan al-Ahmarban falu lakóit, hogy október 1-ig ürítsék ki a házaikat, lerombolják a települést.  Az izraeli legfelsőbb bíróság szeptember elején engedélyezte a ciszjordániai beduin falu lebontását. A lépést a palesztinok és több európai állam is kritizálta. A palesztinok szerint  a falu lerombolása is része annak a törekvésnek, amivel olyan vonalat akar létrehozni a telepekből, ami elvágja Kelet-Jeruzsálemet Ciszjordániától.

Fotó: Majdi Mohammed/AP

Khan al-Ahmarban közel 180 ember lakik kunyhókban két zsidó telep között. A falut még az 1950-es években alapították egy félnomád törzs tagjai. Az izraeli kormány szerint az épületeket illegálisan emelték, de palesztinok szerint egyébként lehetetlen engedélyeket szerezni. A kecske és juhtenyésztésből élő lakókat a tervek szerint áttelepítik 12 kilométerrel arrébb. (Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.