Izrael október elején kitelepíti a lebontásra ítélt beduin falu lakóit

Az izraeli hatóságok vasárnap felszólították Khan al-Ahmarban falu lakóit, hogy október 1-ig ürítsék ki a házaikat, lerombolják a települést.  Az izraeli legfelsőbb bíróság szeptember elején engedélyezte a ciszjordániai beduin falu lebontását. A lépést a palesztinok és több európai állam is kritizálta. A palesztinok szerint  a falu lerombolása is része annak a törekvésnek, amivel olyan vonalat akar létrehozni a telepekből, ami elvágja Kelet-Jeruzsálemet Ciszjordániától.

Fotó: Majdi Mohammed/AP

Khan al-Ahmarban közel 180 ember lakik kunyhókban két zsidó telep között. A falut még az 1950-es években alapították egy félnomád törzs tagjai. Az izraeli kormány szerint az épületeket illegálisan emelték, de palesztinok szerint egyébként lehetetlen engedélyeket szerezni. A kecske és juhtenyésztésből élő lakókat a tervek szerint áttelepítik 12 kilométerrel arrébb. (Reuters)

Ahogy a napokban mindenki láthatta, Magyarországnak csak akkor van jövője, ha lesz független sajtója. Ezt olvasóink is így gondolhatják, hiszen

ALIG EGY HÉT ALATT REKORDÖSSZEGGEL, 5 MILLIÓ FORINTTAL SEGÍTETTÉK A 444 MŰKÖDÉSÉT.

Ahhoz, hogy a 2019-ben is megőrizhessük függetlenségünket, a Te támogatásodra is szükségünk van. A célunk 2018 végéig 50 millió forintot összegyűjteni az olvasóinktól, akik ebből 41 milliót már össze is dobtak. Nagyon köszönjük!

DE HOGY TÉNYLEG ELÉRHESSÜK A KITŰZÖTT CÉLT, KÉRJÜK TÁMOGASD MÉG IDÉN A 444-ET!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.