Új igazgatót választ az Operettszínház, a bizottság mást ajánl a miniszter figyelmébe, mint akit a társulat támogat

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

A színház, melynek éléről botrányos körülmények között távozott Kerényi Miklós Gábor, új igazgatót választ, a pályázók között van a jelenlegi igazgató, Lőrinczy György, Szente Vajk musicalszínész és -rendező, illetve Kiss B. Attila operaénekes. A társulati szavazáson Kiss. B. Attila csupán  9,2 százalékot kapott, a bíráló bizottság mégis őt ajánlotta a döntést meghozó miniszter, Kásler Miklós figyelmébe - erről a Népszava ír. 

A szakmai bizottságba delegálták Rost Andrea operaénekest, Vincze Balázs koreográfust, Balázs Pétert a szolnoki és Kirják Róbertet a nyíregyházi teátrum igazgatóját, Hamar Zsoltot, a Nemzeti Filharmonikusok főzeneigazgatóját, Dubrovay László zeneszerzőt, Eperjes Károly színészt, rendezőt, Rónai Pál karmestert, Peller Károly színészt. Utóbbi kettő a társulat tagja, és a lap információ szerint Lőrinczy Györgyöt támogatták.

Az Index információi szerint Kiss B. a Magyar Művészeti Akadémia tagja, és jó viszonyt ápol a korábbi igazgatóval, Kerényi Miklós Gáborral. A Népszava szerint Kiss B. pályázatában leendő balettigazgatóként szerepel Apáti Bence balettművész, publicista, politikai műsorok rendszeres résztvevője. A döntést a törvény szerint az EMMI minisztere hozza meg harminc napon belül.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.