Új igazgatót választ az Operettszínház, a bizottság mást ajánl a miniszter figyelmébe, mint akit a társulat támogat

POLITIKA
2018 szeptember 24., 07:37

A színház, melynek éléről botrányos körülmények között távozott Kerényi Miklós Gábor, új igazgatót választ, a pályázók között van a jelenlegi igazgató, Lőrinczy György, Szente Vajk musicalszínész és -rendező, illetve Kiss B. Attila operaénekes. A társulati szavazáson Kiss. B. Attila csupán 9,2 százalékot kapott, a bíráló bizottság mégis őt ajánlotta a döntést meghozó miniszter, Kásler Miklós figyelmébe - erről a Népszava ír.

A szakmai bizottságba delegálták Rost Andrea operaénekest, Vincze Balázs koreográfust, Balázs Pétert a szolnoki és Kirják Róbertet a nyíregyházi teátrum igazgatóját, Hamar Zsoltot, a Nemzeti Filharmonikusok főzeneigazgatóját, Dubrovay László zeneszerzőt, Eperjes Károly színészt, rendezőt, Rónai Pál karmestert, Peller Károly színészt. Utóbbi kettő a társulat tagja, és a lap információ szerint Lőrinczy Györgyöt támogatták.

Az Index információi szerint Kiss B. a Magyar Művészeti Akadémia tagja, és jó viszonyt ápol a korábbi igazgatóval, Kerényi Miklós Gáborral. A Népszava szerint Kiss B. pályázatában leendő balettigazgatóként szerepel Apáti Bence balettművész, publicista, politikai műsorok rendszeres résztvevője. A döntést a törvény szerint az EMMI minisztere hozza meg harminc napon belül.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.