16 embert vittek ki hajnalban a Kossuth térről

POLITIKA
2018 szeptember 25., 07:21

A rendőrség honlapja szerint 16 ember ellen indult szabálysértési eljárás, miután hajnali 4 óra után a hatóság kiürítette a Kossuth teret, és 

„felszólította az oda bejelentett - gyülekezési törvény hatálya alá tartozó rendezvény résztvevőit - hogy gyülekezési jogukat a személy- és létesítménybiztosítási intézkedéssel érintett területen kívül gyakorolják.”

A rendőrség tájékoztatása szerint a felszólítást követően 14 fő önként távozott a helyszínről, de további 16 személy nem tett eleget a felszólításnak, ezért őket a rendőrök testi kényszer alkalmazásával kikísérték a területről. 

A rendőrség honlapja azt írja, hogy az intézkedés következtében személyi sérülés nem történt. 

A tudósításból nem derül ki, mi ellen tüntettek. (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.