Senkit sem büntetett meg az MLSZ a Puskás és a Vidi meccse utáni balhé miatt

2018 szeptember 25., kedd 21:17
36

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága egyik klubot sem büntette meg a szeptember 15-i, Puskás Akadémia-MOL Vidi FC OTP Bank Liga-mérkőzés lefújása után a pályán történtek miatt.

A meccset eldöntő 11-es után a játékosok kergetőzni kezdtek a pályán. Varga József volt ennek a központi figurája, akit éppen a Videotontól küldtek el, és kötött ki Felcsúton, őt próbálta inzultálni az egyik fehérvári játékos, akit viszont Benczés Miklós, a felcsútiak edzője próbált lerántani a derekánál fogva. Annyira nem sikerült, hogy Benczés került a földre. Azt nem tudni, mi történt, miután a játékosok befutottak az öltözőbe. 

A MLSZ a közel kétórás ülésen azt állapították meg, hogy „a hivatalos jegyzőkönyvek, a meghallgatások és a videofelvételek alapján egyértelmű, hogy ütés, rúgás, vagy más a Fegyelmi Szabályzat alapján büntetendő erőszakos cselekmény nem történt, és ilyen irányú szándék sem volt megállapítható”.

Az MLSZ szerint a két klub játékosai, valamint vezetői kivétel nélkül elismerték, hogy a mérkőzés lefújása utáni viselkedésük elítélendő, sajnálják, megbánták, amit tettek, és elnézést kérnek az ellenféltől és a szurkolóktól.

Az eljárásban résztvevő összes szereplő egységes véleménye volt, hogy az eseménysor ártott a két klub és a sportág megítélésének. A klubok saját hatáskörükben ennek megfelelően kezelték az esetet” - teszi hozzá az MLSZ fegyelmi bizottságának határozata. (MTI)