Egy nő eskü alatt vallja: Trump főbírójelöltje leitatott lányokat, hogy aztán csoportosan megerőszakolják őket

külföld
2018 szeptember 26., 19:08

Az elmúlt napokban két szexuális zaklatási eset is előkerült az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságába jelölt Brett Kavanaugh fiatalkorából. Az egész amerikai jogrendszert meghatározó testület tagjait élethosszig választják, és nem túlzás azt mondani, hogy történelmi szerepük lehet több évtizedes működésük alatt - ezért nagyon nem mindegy, ki kerül be a testületbe.

Trump jelöltjének már zajlottak a meghallgatásai, amikor két nő kiállt a nyilvánosság elé, és elmondta a történetét - ezekről itt és itt írtunk.

Most a harmadik is jelentkezett: Julie Swetnick eskü alatt tett vallomását az ügyvédje rakta ki a Twitterre.

link Forrás

Ez is a középiskolás évek alatt történt, de a három eset közül egyértelműen ez a legdurvább.

Swetnick azt állítja, hogy rendszeresen együtt házibulizott Kavanaugh-val és a korábbi történetekben is felbukkanó legjobb barátjával, Mark Judge-dzsal, és látta, ahogy leitatják, sőt egyéb szerekkel elkábítják a lányokat, hogy aztán csoportos nemi erőszakot kövessenek el az öntudatlan áldozatokon.

Swetnick elmondása szerint ez a csoportos erőszak egyszer vele is megtörtént, és Kavanaugh is „jelen volt”.

A vallomás homályban hagyja, vagyis se nem állítja, se nem cáfolja, hogy maga Kavanaugh is az erőszakolók között volt-e, vagy csak az előkészítésben vett részt. Alighanem azért, mert ezt Swetnick maga nem látott ilyet. Azt viszont állítja, hogy Kavanaugh részegen agresszívan viselkedett a nőkkel, sértegette őket és próbálta lehúzni a ruhájukat.

A főbírójelölt eddig mindent tagadott, Swetnick vádjaira pedig azt mondta, nevetségesek, és fogalma sincs, ki ez a nő.

Kavanaugh csütörtöki meghallgatásán felszólal majd első vádlója, ő maga pedig azzal fog védekezni, hogy kamaszkorában „nem volt tökéletes”, követett el hibákat, de nem zaklatott senkit. (Guardian, New York Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.