Kavanaugh azt állítja, ártatlan, egy megszervezett és számító lejárató kampány áldozata

bűnügy
2018 szeptember 27., 20:16
comments 315

Ártatlannak vallja magát, és nem lép vissza a jelöltségtől Brett Kavanaugh, az USA legfelsőbb bíróságába jelölt, majd szexuális zaklatással megvádolt bíró. A jelölt ezt a szenátus igazságügyi bizottságának meghallgatásán mondta, miután korábban ugyanott felszólalt Christine Blasey Ford, aki megvádolta Kavanaugh-t.

photo_camera Brett M. Kavanaugh bíró esküt tesz a meghallgatás előtt. Fotó: Matt McClain/The Washington Post/Picture-Alliance/AFP

Az 53 éves Brett Kavanaugh azt mondta: a vádak a családját és jó hírnevét teljesen és véglegesen tönkretették. Ismét az ártatlanságát hangsúlyozva azt mondta, „ez a meghallgatási eljárás nemzeti szégyenné vált”, de nem hagyja magát megfélemlíteni. Azt mondta, hogy egy megszervezett és számító lejárató kampány áldozata. „A végszavazáson legyőzhetnek, de sosem fognak arra bírni, hogy feladjam” – mondta.

Christine Blasey Ford mellett két másik nő is szexuális zaklatással vádolja a bírót, aki tagadja az ellene felhozott vádakat. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.