Szél Bernadett indokolatlanul hangoztatta az ellenvéleményét az LMP-s fegyelmi indítvány szerint

POLITIKA
2018 szeptember 27., 08:49
comments 231
Szél Bernadett az LMP sajtótájékoztatója után.
photo_camera Szél Bernadett az LMP sajtótájékoztatója után. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

UPDATE: A 24.hu cikke szerint a fegyelmi eljárás végül mégsem indul el. Az etikai bizottság másodfokon nem járhat el az ügyben, így visszadobta a fegyelmi testületnek, amely megalapozottság hiányában elutasította a beadványt.

Az eredeti poszt:

Szerdán jelent meg a hír, hogy újabb fegyelmi eljárás indul az LMP-s Szél Bernadett ellen, mert kimondta, hogy ő megszavazta volna a Sargentini-jelentést. Az eljárást Sallai Róbert Benedek kezdeményezte, a 24.hu pedig most részleteket is írt arról, pontosan mikkel vádolják Szélt.

Sallai szerint Szél legalább 17 ponton sértette meg az LMP alapszabályát, és azt írja róla: rendkívül energikus és tehetséges politikus, aki azonban Schiffer András lemondását követően „egyre súlyosabb szabálysértő magatartási elemeket mutatott, és egyre súlyosabb normaszegéseket engedett meg magának”. 

Sallai Róbert Benedek LMP-s képviselő felszólal a Stop Soros törvénycsomag általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. február 20-án.
photo_camera Sallai R. Benedek LMP-s képviselő felszólal a Stop Soros törvénycsomag általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. február 20-án. Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Sallai szerint a normaszegések közé zsarolás és fenyegetés is tartozott, ha a pártvezetésben bármi nem úgy történt, ahogy Szél szerette volna.

Ezen kívül Sallai szerint Szél a közösség felett definiálta magát, kerülte az átláthatóságot, nem törekedett konszenzusra,  olyan fodrászszámlákat és ruhaszámlákat produkált, amelyek túlmutatnak az LMP lehetőségein, 

és végül: a Sargentini-jelentés ügyében indokolatlanul hangoztatta ellenvéleményét.

Szél korábban lemondott az LMP elnöki és frakcióvezetői tisztségéről, miután a párt etikai bizottsága eltiltotta a tisztségviseléstől, az újabb fejleményekre pedig azt monda: Sallai egy sértett politikus, aki minden eszközt felhasznál, hogy eltávolítsa a politikai ellenfeleit.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.