Szél Bernadett indokolatlanul hangoztatta az ellenvéleményét az LMP-s fegyelmi indítvány szerint

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Szél Bernadett az LMP sajtótájékoztatója után.Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

UPDATE: A 24.hu cikke szerint a fegyelmi eljárás végül mégsem indul el. Az etikai bizottság másodfokon nem járhat el az ügyben, így visszadobta a fegyelmi testületnek, amely megalapozottság hiányában elutasította a beadványt.

Az eredeti poszt:

Szerdán jelent meg a hír, hogy újabb fegyelmi eljárás indul az LMP-s Szél Bernadett ellen, mert kimondta, hogy ő megszavazta volna a Sargentini-jelentést. Az eljárást Sallai Róbert Benedek kezdeményezte, a 24.hu pedig most részleteket is írt arról, pontosan mikkel vádolják Szélt.

Sallai szerint Szél legalább 17 ponton sértette meg az LMP alapszabályát, és azt írja róla: rendkívül energikus és tehetséges politikus, aki azonban Schiffer András lemondását követően „egyre súlyosabb szabálysértő magatartási elemeket mutatott, és egyre súlyosabb normaszegéseket engedett meg magának”. 

Sallai R. Benedek LMP-s képviselő felszólal a Stop Soros törvénycsomag általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. február 20-án.Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Sallai szerint a normaszegések közé zsarolás és fenyegetés is tartozott, ha a pártvezetésben bármi nem úgy történt, ahogy Szél szerette volna.

Ezen kívül Sallai szerint Szél a közösség felett definiálta magát, kerülte az átláthatóságot, nem törekedett konszenzusra,  olyan fodrászszámlákat és ruhaszámlákat produkált, amelyek túlmutatnak az LMP lehetőségein, 

és végül: a Sargentini-jelentés ügyében indokolatlanul hangoztatta ellenvéleményét.

Szél korábban lemondott az LMP elnöki és frakcióvezetői tisztségéről, miután a párt etikai bizottsága eltiltotta a tisztségviseléstől, az újabb fejleményekre pedig azt monda: Sallai egy sértett politikus, aki minden eszközt felhasznál, hogy eltávolítsa a politikai ellenfeleit.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.