Szél Bernadett indokolatlanul hangoztatta az ellenvéleményét az LMP-s fegyelmi indítvány szerint

POLITIKA
2018 szeptember 27., 8:49
comments 232
photo_camera Szél Bernadett az LMP sajtótájékoztatója után. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

UPDATE: A 24.hu cikke szerint a fegyelmi eljárás végül mégsem indul el. Az etikai bizottság másodfokon nem járhat el az ügyben, így visszadobta a fegyelmi testületnek, amely megalapozottság hiányában elutasította a beadványt.

Az eredeti poszt:

Szerdán jelent meg a hír, hogy újabb fegyelmi eljárás indul az LMP-s Szél Bernadett ellen, mert kimondta, hogy ő megszavazta volna a Sargentini-jelentést. Az eljárást Sallai Róbert Benedek kezdeményezte, a 24.hu pedig most részleteket is írt arról, pontosan mikkel vádolják Szélt.

Sallai szerint Szél legalább 17 ponton sértette meg az LMP alapszabályát, és azt írja róla: rendkívül energikus és tehetséges politikus, aki azonban Schiffer András lemondását követően „egyre súlyosabb szabálysértő magatartási elemeket mutatott, és egyre súlyosabb normaszegéseket engedett meg magának”. 

photo_camera Sallai R. Benedek LMP-s képviselő felszólal a Stop Soros törvénycsomag általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. február 20-án. Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Sallai szerint a normaszegések közé zsarolás és fenyegetés is tartozott, ha a pártvezetésben bármi nem úgy történt, ahogy Szél szerette volna.

Ezen kívül Sallai szerint Szél a közösség felett definiálta magát, kerülte az átláthatóságot, nem törekedett konszenzusra,  olyan fodrászszámlákat és ruhaszámlákat produkált, amelyek túlmutatnak az LMP lehetőségein, 

és végül: a Sargentini-jelentés ügyében indokolatlanul hangoztatta ellenvéleményét.

Szél korábban lemondott az LMP elnöki és frakcióvezetői tisztségéről, miután a párt etikai bizottsága eltiltotta a tisztségviseléstől, az újabb fejleményekre pedig azt monda: Sallai egy sértett politikus, aki minden eszközt felhasznál, hogy eltávolítsa a politikai ellenfeleit.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt