Újabb fegyelmi eljárás indul Szél Bernadett ellen, mert kimondta, hogy ő megszavazná a Sargentini-jelentést

POLITIKA
2018 szeptember 26., 18:59

„A véleményem pedig erősen eltér az LMP hivatalos álláspontjától, EP-képviselőként én megszavaznám a jelentést” - írta a strasbourgi szavazás előtt egy Facebook-kommentben Szél Bernadett, miközben a párt országos elnöksége úgy döntött, nem támogatja a Sargentini-jelentés és a kapcsolódó intézkedések elfogadását, és végül az egy szem EP-képviselőjük nem is ment el szavazni.

Szél korábban lemondott az LMP elnöki és frakcióvezetői tisztségéről, miután a párt etikai bizottsága eltiltotta a tisztségviseléstől. De

most újra fegyelmi indul ellene a fenti kijelentése miatt.

Ezt a zoom.hu tudta meg, és Szél megerősítette az értesülést, ahogy azt is, hogy

az eljárást Sallai Róbert Benedek kezdeményezte.

Az a Sallai, akit egy fegyelmi eljárás után kizárt az etikai bizottság, miután az etikai bizottság április 14-ei ülésén székborulásig fajuló vitába keveredett párttársával, Hadházy Ákossal (aki egy fegyelmi eljárás miatt kilépett az LMP-ből). 

Sallait nemrég visszavették, és ezek szerint már neki is látott az LMP-s pártélet gerincét alkotó munkának, a fegyelmi eljárásoknak.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.