Szél Bernadett megszavazná a 7-es cikkely elindítását

2018 szeptember 11., kedd 21:43
139

„Nem volt ráhatásom az LMP döntésére, nem hogy elnökségi tag nem vagyok, de még kongresszuson sem szavazhatok. A véleményem pedig erősen eltér az LMP hivatalos álláspontjától, EP-képviselőként én megszavaznám a jelentést” - írta a Facebookon Szél Bernadett, aki lemondott az LMP elnöki és frakcióvezetői tisztségéről, miután a párt etikai bizottsága már őt is eltiltotta a tisztségviseléstől.

Keresztes László Lóránt és Szél Bernadett Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Az LMP országos elnöksége úgy döntött, nem támogatja a Sargentini-jelentés és a kapcsolódó intézkedések elfogadását. Keresztes László Lóránt pártelnök és frakcióvezető azt mondta,  a jogállamiságot érintő kritikák és problémák súlyossága, valamint a politikai üzenet jelentősége miatt az LMP elnöksége nem tartotta indokoltnak a nem szavazatot, vagyis a jelentés elutasítását, ugyanakkor abban teljes konszenzus volt, hogy nem lehet támogatni olyan intézkedést, amelynek következményeként megvonhatják Magyarország szavazati jogát. 

Így aztán a párt egyetlen EP-képviselője inkább el sem megy a szavazásra.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt