Sallai Róbert Benedek nagyon örül, hogy nem következmények nélküli párt az LMP, ahová azután is visszavették, hogy egy etikai vitában székestül borította fel Hadházy Ákost

POLITIKA
2018 július 19., 8:42
comments 294

A mai naptól újra az LMP tagja vagyok

- ezzel kezdi facebookos posztját Sallai Róbert Benedek, az LMP volt országgyűlési képviselője. Sallai az országgyűlési választások után, április 14-én keveredett vitába párttársával, Hadházy Ákossal (aki azóza kilépett az LMP-ből) a párt etikai bizottságának ülésén. Bár a beszámolók nem teljesen egyértelműek, de úgy néz ki, hogy Hadházy elmosolyodott, miközben Sallai Róbert beszélt, aki ettől olyan ideges lett, hogy székestül felborította párttársát.

Később nyilvánosságra került egy hangfelvétel az ülésről, amin ez hallható:

Sallai - Bazdmeg, ne mosolyogjál már, pofánba...

Ülés résztvevője / vezetője - Robi, ROBI, ROBI, ROBI, ROBI

[Dulakodás hangjai]

Sallai - Hülye seggfej.

[Dulakodás hangjai] 

Sallai - .... [nem érthető] nekem mosolyogni, össze-vissza bazdmeg ... képedet is beverem ... [nem érthető]

Hadházy feljelentést tett a támadás miatt, Sallait pedig első fokon kizárták az LMP-ből, de fellebbezett a döntés ellen. Ma kiderült, hogy nem fellebbezett hiába, másodfokon ugyanis megváltoztatta a döntését az etikai bizottság, és visszavették a pártba a mosolygásra tettlegességgel válaszoló politikust.

Nem ez volt az egyetlen etikai döntés ma. Másodfokon kizárták a pártból Kassai Dánielt, aki a hangfelvétel készítette Sallai támadásáról, ő nem borított fel székestül senkit, viszont az országgyűlési választási kampányban visszalépett egyéni választókerületében, ez pedig megengedhetetlen az LMP-ben. Megbüntették Szél Bernadettet is, aki szintén a visszaléptetések körül egyeztetett, és Ungár Pétert, aki valamiért egy videokamera előtt magyarázta el, hogyan igyekezett szándékosan átverni az LMP-nek tanácsokat adó Ron Werbert.

Sallai Facebook posztjában nem csak azt közli, hogy a székborogatás után is visszavették a pártba, hanem leírja, hogy

az LMP azt bizonyítja vele [Szél és Ungár megbüntetésével]: lehet úgy működni, hogy azt ne a következmények nélküliség jellemezze.

A bűnre, a bűnhődésre, és az arányos következményekre különösen érzékeny agrárpolitikus azt is kifejtette, hogy szerinte Szél Bernadett, akit a visszaléptetések körüli szerepe miatt három évre eltiltottak minden párttisztségtől (bár a társelnökségről emiatt nem kell lemondania), túl enyhe büntetést kapott.

Saját ügyével kapcsolatban így ír:

Némileg így fellélegezhetek, hogy az első fokon általam gyalázatosnak ítélt politikai döntés helyett egy korrektebb etikai eljárást folytattak le alaposabb mérlegeléssel, ennek ellenére nem tagadom: tagságom helyreállítása után az első gondolatom az volt, hogy megköszönve a döntést kilépek a pártból, immár önként. Ezt azonban még nem tettem meg. Addig, ameddig egy ütőképes ellenzéki politikai erő nem jelenik meg a közéleti palettán, továbbra sem látok jobb esélyt az LMP megerősítésénél, ezért úgy érzem, hogy az LMP-t kellene erősíteni azoknak, akik érdemi változást akarnak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt