Kizárták Sallai Róbert Benedeket az LMP-ből

POLITIKA
2018 május 25., 09:14
comments 125

Az életnek birka szaga van kezdetű posztban jelentette be a Sallai Róbert Benedek, az LMP korábbi országgyűlési képviselője, hogy első fokú döntéssel kizárták a pártból.

Sallai Róbert Benedek április 14-én inzultálta Hadházy Ákost. Sallai először azt mondta, hogy Hadházy csak eljátszotta, hogy megütötte, később azt mondta, hogy provokálta azzal, hogy kikacagta, de nem részletzte, hogy pontosan mi történt. Hadházy feljelentést tett az ügyben. Sallai azzal vádolta Hadházyt, hogy a társelnök saját szakállára kezdett visszalépésekről egyeztetni baloldali pártokkal, majd az alkukkal "végigzsarolta" a pártot.

Sallai nem volt hajlandó kilépni a pártból, de a jelek szerint a párt végül úgy döntött, hogy kizárja őt. A döntés ellen Sallai fellebbez.

Hadházyt is megbüntette az LMP, de nem a Sallai-féle balhé miatt, hanem azért, mert a választások előtt úgy egyeztetett az MSZP-vel, hogy arról párttársait nem tájékoztatta. Két évig semmilyen tisztségért nem indulhat a pártban. erről Hadházy azt mondta: „a határozat kommunista szellemisége miatt kértem, hogy súlyosbítsák négy évre a büntetésemet”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.