Kizárták Sallai Róbert Benedeket az LMP-ből

POLITIKA
2018 május 25., 9:14
comments 127

Az életnek birka szaga van kezdetű posztban jelentette be a Sallai Róbert Benedek, az LMP korábbi országgyűlési képviselője, hogy első fokú döntéssel kizárták a pártból.

Sallai Róbert Benedek április 14-én inzultálta Hadházy Ákost. Sallai először azt mondta, hogy Hadházy csak eljátszotta, hogy megütötte, később azt mondta, hogy provokálta azzal, hogy kikacagta, de nem részletzte, hogy pontosan mi történt. Hadházy feljelentést tett az ügyben. Sallai azzal vádolta Hadházyt, hogy a társelnök saját szakállára kezdett visszalépésekről egyeztetni baloldali pártokkal, majd az alkukkal "végigzsarolta" a pártot.

Sallai nem volt hajlandó kilépni a pártból, de a jelek szerint a párt végül úgy döntött, hogy kizárja őt. A döntés ellen Sallai fellebbez.

Hadházyt is megbüntette az LMP, de nem a Sallai-féle balhé miatt, hanem azért, mert a választások előtt úgy egyeztetett az MSZP-vel, hogy arról párttársait nem tájékoztatta. Két évig semmilyen tisztségért nem indulhat a pártban. erről Hadházy azt mondta: „a határozat kommunista szellemisége miatt kértem, hogy súlyosbítsák négy évre a büntetésemet”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt