A józsefvárosi önkormányzat újra nekifutott az Auróra bezáratásának, de a hely egyelőre nem zár be

Este 10 és hajnali 6 között bezáratná az Auróra nevű szórakozóhelyet a józsefvárosi önkormányzat, derült ki a hely számára egy pénteki hivatalos értesítőből. Ebben a józsefvárosi jegyző azt írja, lakossági panaszok miatt este 10-től nem tarthat nyitva a hely kocsmarésze, az Auróra Kioszk.

A kulturális programokat, koncerteket szervező szórakozóhely ugyanakkor megfellebbezte a döntést, ezért egyelőre nem kell bezárniuk a jogerős döntésig.

Az önkormányzat nem először akarja eltüntetni a politikailag számára kényelmetlen helyet, „Budapest egyik baloldali mozgalmi központját”: próbálkoztak már bezáratással, de az engedélyeik rendbe voltak, legutóbb pedig megpróbálta a kerület megvásárolni a helyet, írja a Mérce.

Az Auróra szerint a legújabb bezárás mögött egyetlen önkormányzati munkatárs akciója áll, aki 200 lakótól szerzett be panaszt a hely ellen. 

Az aurórások ugyanakkor azt állítják, biztonsági őr felügyeli az utca csendjét a hely előtt nagyobb programoknál, és a rendszeresen arra járőröző közterületfelügyelők is csak elenyésző számban bírságoltak meg vendégeket hangoskodás miatt. (Mérce)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.