A szekszárdi önkormányzat emberei elzavarták a Európai Ügyészségért aláírást gyűjtő aktivistákat

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az LMP-ből kilépett Hadházy Ákos a múlt csütörtökön indított aláírásgyűjtési akciót, amivel el akarja érni, hogy a kormány léptesse be az országot az Európai Ügyészségbe. 

Pénteken Hadházy arról írt az oldalán, hogy amikor a neki segítő aktivisták megkezdték volna az aláírásgyűjtést Szekszárdon is, az önkormányzat emberei elzavarták őket. „Feljelentést is tettek és elkezdték lebontani a pultot” - tette hozzá. A képviselő szerint a helyi jegyző közterületfoglalási engedélyt és ezért napi 3000 forintot követelne az aláírásgyűjtőktől. Hozzátette, hogy a bonyhádi jegyző ugyanezt az eljárást alkalmazná. 


A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.