Arra szólította fel Lázár János sajtósa a hódmezővásárhelyi fideszes képviselőket, hogy eszükbe ne jusson pozitívumokat mondani, nehogy úgy tűnjön, nélkülük is működik a város

POLITIKA
2018 szeptember 28., 07:22
comments 287

Kiposztolt egy nem tudni honnan megszerzett, de a városban uralkodó politikai hangulatot tökéletesen bemutató levelet a Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármestert támogató Vásárhelyiek a Változásért csoport. A még augusztusban írt Kommunikációs iránymutatás elnevezésű levélben Göbl Vilmos, Lázár János sajtósa arra kéri a helyi fideszes képviselőket, hogy akárcsak addig, ezután se nyilatkozzanak a sajtónak pozitív témákban sem. 

„Sajnos több visszajelzés alapján fennáll a veszélye annak, hogy az olvasók, nézők, hallgatók a pozitív témák alapján úgy érzik, megy, működik a város.”

Göbl Vilmos levele a hódmezővásárhelyi fideszesekhez
photo_camera Göbl Vilmos levele a hódmezővásárhelyi fideszesekhez.  Fotó: Vásárhelyiek a változásért/Facebook

Belegondolni is rossz, mi lenne, ha a februárban a fideszes jelölt helyett a függetlent választó vásárhelyiek úgy éreznék, működik a városuk a Fidesz nélkül is. Amióta a Fidesz elveszítette Hódmezővásárhelyt, próbálják ellehetetleníteni Márki-Zay Péter munkáját, ez minden bizonnyal kitart majd a jövő évi önkormányzati választásokig. 

A poszt alatti kommentekben megszólalt maga Göbl Vilmos, a levél írója is, aki nyolc éven keresztül volt az önkormányzat sajtófőnöke, 2014-ig. Nem tagadja, hogy ő írta a levelet, de azt gyorsan siet leszögezni, hogy a saját nevében küldte, a privát emailjéről, nem Lázár, Orbán vagy Kubatov utasítására. Mégpedig azért, mert megkeresték őt a helyi fideszesek azzal, „hogy a korábban, még közösen kialakított, a város fejlődésére fókuszáló kommunikáció értelmetlenné vált, mert hiába beszélnek ők a fejlesztésekről és a beruházásokról, hazugságokkal és folyamatos lejáratással kell nap, mint nap szembe nézniük”. 

Göbl szerint azt, hogy a képviselők ne nyilatkozzanak a sajtónak, igen nyakatekert úgy beállítani, hogy azzal akadályoznák a polgármester munkáját. Szerinte annak Márki-Zay még örülhet is, hogy a fideszesek nem nyilatkoznak. Azzal folytatja, hogy semmi meglepő nincs abban, hogy azt javasolja a fideszes képviselőknek, hogy „ne folytassák a pozitív, fejlesztésekre fókuszáló nyilatkozatokat, mert ezzel azt a látszatot keltik, hogy a város fejlődik. MI EZEN A MEGLEPŐ? A városban SEMMI NEM TÖRTÉNIK! CSAK A POLITIKAI HAZUGSÁGOK és A LEGALJASABB LEJÁRATÁS folyik, erre jó példa ennek a levélnek a kiszivárogtatása is. Vagy talán azt kellett volna javasolnom, hogy HAZUDJÁK AZT, HOGY MINDEN SZÉP ÉS JÓ? És segítsék annak a polgármesternek a munkáját, akinek a tevékenysége SEMMI MÁSRA nem terjed ki, csak az ő lejáratásukra?”

Végül azzal vádolja meg Márki-Zayt és közvetlen munkatársait, hogy a polgármesteri hivatal informatikusai feltörték és megnyitották az önkormányzati képviselők email címeit, amire a nyilvánosságra hozott levél az ékes példa. 

Göbl arra nem tér ki a kommentjében, hogy az örök békekeresés jegyében miért úgy zárta a képviselőkek írt magánlevelét:

„Gyűjtsétek a negatívumokat, amelyekkel a sajtóban tudunk majd csatákat indítani.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.