Hiába volt jegye a debreceni házaspárnak, nem szállhattak fel a gépre, mert a WizzAir túl sok jegyet adott el

2018 szeptember 28., péntek 3:16
347

Szerda hajnalban egy magyar házaspár nem tudott felszállni a WizzAir Debrecenből Tel Avivba tartó járatára, mert a légitársaság több jegyet adott el, mint amennyi hely volt a gépen. Balogh Ferenc az ATV-nek elmondta, a becsekkolásnál szóltak a feleségének és egy másik nőnek, hogy több jegyet adtak el a kelleténél, ezért ők nem szállhatnak fel a repülőre. Hogy ne szakadjanak szét a családok, Ferenc felajánlotta a jegyét a nőnek, és a feleségével ketten inkább itthon maradtak. 

Pedig a házaspár már egy hónapja, egy utazási irodán keresztül megvette a jegyeket, egy  29 fős csoporttal utaztak volna Izraelbe a sátorok ünnepére.

Az utazást szervező iroda vezetője a csatornának elmondta, hogy a túlfoglalás egy bevett gyakorlat a légitársaságoknál, hiszen szinte minden járat esetében jellemző egy bizonyos mértékű lemorzsolódás, ha valaki megbetegszik, vagy egyéb okok miatt nem tud utazni. 

Az itthon hagyott házaspár ügyvédet fogadott, milliós kártérítést szeretnének a légitársaságtól, mivel nem csak a repülőről maradtak le, hanem a szervezett programokról is. Ugyanis szabály szerint ilyenkor először önkénteseket kell keresni, akik hajlandók lemondani vagy elhalasztani az utat valamilyen kompenzáció vagy kedvezmény fejében. Ha nem jelentkezik senki, akkor van joga légitársaságnak megtagadni egy utas fuvarozását, de ekkor köteles kártérítést fizetni, állni a felmerülő költségeket és adott esetben szállásról gondoskodni. 

A légitársaságra egyébként pont a hét elején szabott ki 25 milliós bírságot a fővárosi kormányhivatal, mert a nyáron több járatánál is előfordult, hogy nem tudtak elszállítani minden jeggyel rendelkező utast. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt