Hiába volt jegye a debreceni házaspárnak, nem szállhattak fel a gépre, mert a WizzAir túl sok jegyet adott el

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Szerda hajnalban egy magyar házaspár nem tudott felszállni a WizzAir Debrecenből Tel Avivba tartó járatára, mert a légitársaság több jegyet adott el, mint amennyi hely volt a gépen. Balogh Ferenc az ATV-nek elmondta, a becsekkolásnál szóltak a feleségének és egy másik nőnek, hogy több jegyet adtak el a kelleténél, ezért ők nem szállhatnak fel a repülőre. Hogy ne szakadjanak szét a családok, Ferenc felajánlotta a jegyét a nőnek, és a feleségével ketten inkább itthon maradtak. 

Pedig a házaspár már egy hónapja, egy utazási irodán keresztül megvette a jegyeket, egy  29 fős csoporttal utaztak volna Izraelbe a sátorok ünnepére.

Az utazást szervező iroda vezetője a csatornának elmondta, hogy a túlfoglalás egy bevett gyakorlat a légitársaságoknál, hiszen szinte minden járat esetében jellemző egy bizonyos mértékű lemorzsolódás, ha valaki megbetegszik, vagy egyéb okok miatt nem tud utazni. 

Az itthon hagyott házaspár ügyvédet fogadott, milliós kártérítést szeretnének a légitársaságtól, mivel nem csak a repülőről maradtak le, hanem a szervezett programokról is. Ugyanis szabály szerint ilyenkor először önkénteseket kell keresni, akik hajlandók lemondani vagy elhalasztani az utat valamilyen kompenzáció vagy kedvezmény fejében. Ha nem jelentkezik senki, akkor van joga légitársaságnak megtagadni egy utas fuvarozását, de ekkor köteles kártérítést fizetni, állni a felmerülő költségeket és adott esetben szállásról gondoskodni. 

A légitársaságra egyébként pont a hét elején szabott ki 25 milliós bírságot a fővárosi kormányhivatal, mert a nyáron több járatánál is előfordult, hogy nem tudtak elszállítani minden jeggyel rendelkező utast. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.