Irán megtorlással fenyegette meg Szaúd-Arábiát

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Felszólította az iráni Forradalmi Gárda Szaúd-Arábiát és az Egyesült Arab Emírségeket, hogy tartsák tiszteletben Teherán tűréshatárait, máskülönben megtorlásra kell számítaniuk.

Irán azzal vádolja Szaúd-Arábiát és az Egyesült Arab Emírségeket, hogy ők pénzelték azt az öt fegyveres támadót, akik múlt szombaton tüzet nyitottak egy katonai parádén a délnyugat-iráni Ahváz városában és megöltek 25 embert, köztük a Forradalmi Gárda 12 tagját.

Ha túl mennek egy ponton, akkor mi is ezt fogjuk tenni. Tudják, hogy az iráni nép mekkora vihart tud kelteni - idézte a Fársz iráni hírügynökség Hosszein Szalamit, a Forradalmi Gárda helyettes vezetőjét. Szalami a pénteki imára összegyűlt hívők előtt Teheránban arra is figyelmeztette Szaúd-Arábiát és az Egyesült Arab Emírségeket, hogy hagyjanak fel az összeesküvések kitervelésével és a feszültségek szításával. Irán eddig önmérsékletet tanúsított. 

Hosszein Szalami az Egyesült Államok ellen is kirohanást intézett: felszólította Washingtont, hogy hagyjon fel a terroristák támogatásával, mert különben nagy árat kell fizetniük. Irán az Egyesült Államokat is megvádolta azzal, hogy támogatta a szombati támadás elkövetőit. (MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.