A Spotify elkezdett rászállni azokra a felhasználókra, akik barátaikkal összeállva családnak adják ki magukat az olcsóbb előfizetésért

A Spotify levélben kezdte megkeresni a családi prémiumcsomagra előfizető felhasználóit, és arra kérik őket, hogy igazolják a tartózkodásuk GPS-koordinátáit. Aki pedig nem hajlandó visszaigazolni az otthonának koordinátáit, elveszítheti a prémiumcsomaghoz tartózó előfizetését. 

A lépés válasz lehet arra a jelenségre, hogy vannak olyan felhasználók, akik barátaikkal csoportosan fizetnek elő a Spotify szolgáltatására, azt állítva, hogy ők egy család tagjai, és így olcsóbban férnek hozzá a szolgáltatáshoz, mintha mezei fizetős felhasználók lennének. A Spotify ugyanis kedvezményes csomagot kínál az egy háztartásban élőknek. 

Jelen állás szerint úgy tűnik, hogy nem minden családi előfizetőnek küldtek emailt, de érkeztek hírek megkereséséről Németországból és az Egyesült Államokból is. Ugyan a Spotify-t korábban érte már kritika amiatt, hogy eleve nem minden család él egy fedél alatt, ezért nem lenne szabad elvárniuk, hogy az előfizetők így tegyenek, a streamszolgáltató szabályzata világosan fogalmaz, és háztartásonként értelmezi a családot. 

2018 második negyedévében 12 százalékkal csökkent az egy felhasználó utáni bevétele a Spotifynak, szóval feltehetően ez inspirálta a mostani lépést. Idáig ugyanis nagyjából bemondásra ment a családi csomag igénylése, akár egymástól távolabb élő barátok is összeállhattak egy ilyen előfizetésre. (Verge)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.