A Spotify elkezdett rászállni azokra a felhasználókra, akik barátaikkal összeállva családnak adják ki magukat az olcsóbb előfizetésért

TECH
2018 szeptember 29., 07:41
comments 163

A Spotify levélben kezdte megkeresni a családi prémiumcsomagra előfizető felhasználóit, és arra kérik őket, hogy igazolják a tartózkodásuk GPS-koordinátáit. Aki pedig nem hajlandó visszaigazolni az otthonának koordinátáit, elveszítheti a prémiumcsomaghoz tartózó előfizetését.

A lépés válasz lehet arra a jelenségre, hogy vannak olyan felhasználók, akik barátaikkal csoportosan fizetnek elő a Spotify szolgáltatására, azt állítva, hogy ők egy család tagjai, és így olcsóbban férnek hozzá a szolgáltatáshoz, mintha mezei fizetős felhasználók lennének. A Spotify ugyanis kedvezményes csomagot kínál az egy háztartásban élőknek.

Jelen állás szerint úgy tűnik, hogy nem minden családi előfizetőnek küldtek emailt, de érkeztek hírek megkereséséről Németországból és az Egyesült Államokból is. Ugyan a Spotify-t korábban érte már kritika amiatt, hogy eleve nem minden család él egy fedél alatt, ezért nem lenne szabad elvárniuk, hogy az előfizetők így tegyenek, a streamszolgáltató szabályzata világosan fogalmaz, és háztartásonként értelmezi a családot.

2018 második negyedévében 12 százalékkal csökkent az egy felhasználó utáni bevétele a Spotifynak, szóval feltehetően ez inspirálta a mostani lépést. Idáig ugyanis nagyjából bemondásra ment a családi csomag igénylése, akár egymástól távolabb élő barátok is összeállhattak egy ilyen előfizetésre. (Verge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.