Több száz rab szökött meg Celebeszen, miután a földrengés ledöntötte a börtön falait

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Több száz rab szökött el az indonéziai Celebesz (Sulawesi) szigetén lévő Palu városának börtönéből, amelynek falai ledőltek a térséget megrázó erős földrengés következtében – jelentette a helyi sajtó.

Az Antara indonéz hírügynökség Adhi Yan Ricohra, a börtönparancsnokra hivatkozva arról számolt be, hogy a büntetés-végrehajtási intézetben 560-an voltak rácsok mögött, de a falak leomlásával a rabok több mint fele kereket oldott.

Adhi szerint a fegyőrök nem tudták útját állni a többségben lévő fegyenceknek, „mindemellett az őröknek is biztonságba kellett húzódniuk”. Mint mondta, a hatóságok egyelőre nem kezdték el a szökevények felkutatását, mivel a pusztításokat követő mentési munkálatokkal vannak elfoglalva.

Fotó: Bay Ismoyo/AFP

Pénteken először egy 5,9-es, majd egy 7,4-es erősségű földrengés rázta meg Celebesz szigetének középső részét, a rengések miatt csaknem 3 méter magas szökőár alakult ki. A legutóbbi összesítések szerint 384 halottja és több száz sérültje van a természeti katasztrófának. (MTI)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 6,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.