Több száz rab szökött meg Celebeszen, miután a földrengés ledöntötte a börtön falait

Több száz rab szökött el az indonéziai Celebesz (Sulawesi) szigetén lévő Palu városának börtönéből, amelynek falai ledőltek a térséget megrázó erős földrengés következtében – jelentette a helyi sajtó.

Az Antara indonéz hírügynökség Adhi Yan Ricohra, a börtönparancsnokra hivatkozva arról számolt be, hogy a büntetés-végrehajtási intézetben 560-an voltak rácsok mögött, de a falak leomlásával a rabok több mint fele kereket oldott.

Adhi szerint a fegyőrök nem tudták útját állni a többségben lévő fegyenceknek, „mindemellett az őröknek is biztonságba kellett húzódniuk”. Mint mondta, a hatóságok egyelőre nem kezdték el a szökevények felkutatását, mivel a pusztításokat követő mentési munkálatokkal vannak elfoglalva.

Fotó: Bay Ismoyo/AFP

Pénteken először egy 5,9-es, majd egy 7,4-es erősségű földrengés rázta meg Celebesz szigetének középső részét, a rengések miatt csaknem 3 méter magas szökőár alakult ki. A legutóbbi összesítések szerint 384 halottja és több száz sérültje van a természeti katasztrófának. (MTI)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.