Díjat nyert Bucsi Réka animációs filmje, az alkotói szerint ezzel Oscar-esélyessé vált

MŰVÉSZET
2018 szeptember 30., 14:21
comments 63

Eredetileg egy dán zenekar, az Aarhus Jazz Orchestra koncertjéhez háttéranimációnak készült az az alkotás, amit a rendező Bucsi Réka később önálló kisfilmmé vágott át, és a Solar Walk címet adta neki. 

Itt egy előzetes a filmhez:

link Forrás

Akkora sikerrel, hogy a Berlinalén bemutatott és ott egyből díjat nyerő alkotás azóta több, mint 50 fesztiválon szerepelt és több korábbi elismerés után most a rövidfilmes kategória fődíját nyerte el Ottawában. 

A film ezzel kvalifikálta magát a 2019-es Oscar-díjra esélyes filmek közé - közölték az alkotók az MTI-vel. A rendezőnő egyik korábbi munkája, a 2014-es Symphony no. 42 akkor rákerült az Oscar-jelöltek szűkített, 10-es listájára.

Ez itt a Symphony no 42.:

link Forrás

Itt meg egy angol nyelvű interjú Bucsival a mostani filmjéről:

link Forrás


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.